Breaking

Honderden inwoners van Maniwak Wasior Village ontvingen BLT Village Funds



In totaal 125 families die getroffen zijn door COVID-19 in Maniwak Village, Wasior District, Teluk Wondama Regency, West Papua, ontvingen Village Fund Direct Cash Assistance (BLT) voor het eerste kwartaal van 2022 voor een bedrag van 900 duizend Rp.

Hoofd van het Wasior-district, Anthonius Alex Marani in Wasior, zei donderdag dat de verdeling van het dorpsfonds BLT in Maniawak Village op woensdag (25/5) werd uitgevoerd in het plaatselijke dorpshuis.

Elk gezinshoofd ontvangt een BLT DD van IDR 300 duizend per maand, maar deze wordt in één keer betaald voor drie maanden, namelijk januari, februari en maart 2022.

"We hopen dat de ontvangen gelden (BLT Dana Desa, red.) goed worden besteed. Ga niet alleen op het strand zitten en muziek spelen, en gebruik het dan om drank te kopen. Gebruik het alsjeblieft goed om te helpen met de dagelijkse behoeften, "zei hij.

Hoofd van de Teluk Wondama Community and Village Empowerment Service (PMK) Hendrik Rico Tetelepta legde uit dat volgens presidentiële verordening nummer 104 van 2021 is geregeld dat 40 procent van de dorpsfondsen afkomstig van de APBN wordt toegewezen aan sociale beschermingsprogramma's in de vorm van directe hulp in geld.

De volgende 20 procent is voor voedselzekerheid en acht procent is voor de behandeling van COVID-19.

"Dus het Dorpenfonds BLT moet worden verdeeld, de voorwaarde is dat degenen die er recht op hebben degenen zijn die geen andere hulp krijgen, bijvoorbeeld van het ministerie van Sociale Zaken of die meestal op het postkantoor worden verdeeld. Als die die het hebben ontvangen, kunnen het Village Fund BLT niet ontvangen omdat het niet kan worden verdubbeld", zei hij.

Hij herinnerde eraan dat er niet mag worden bezuinigd op de distributie van BLT. Daarnaast heeft het dorpshoofd de verspreiding van BLT niet vertraagd en direct een verantwoordingsrapport opgesteld.

Dorpsfondsen uit APBN-bronnen en dorpsfondstoewijzingen uit APBD-bronnen moeten transparant worden overgedragen aan de gemeenschap, waarvoor worden de fondsen gebruikt.

Het hoofd van het dorp Maniwak, Metusalem Paduai, gaf in zijn rapport een gedetailleerde beschrijving van de BLT DD voor het eerste kwartaal van 2022, die werd uitgedeeld aan 125 families, in totaal 112,5 miljoen Rp.

De fondsen waren afkomstig uit de eerste fase van DD Funds, die Rp.

Naast BLT wordt de eerste fase van DD 2022 ook gebruikt voor dorpsoverheidsactiviteiten, honorarium voor posyandu-kaders en de aanschaf van posyandu-meubels in drie RT's in Maniwak Village.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/14437/ratusan-warga-kampung-maniwak-wasior-kasih-blt-dana-desa

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.