Breaking

Steun Papoea-Nieuw-Guinea, hoofd van LMA Jayawijaya: Afwijzing van acties Alleen belangen van bepaalde groepen!




De Jayawijaya Regency Indigenous Community Institution (LMA) sprak samen met een aantal traditionele leiders in de regio Lapago hun steun uit voor de Nieuwe Autonome Regio (DOB) en speciale autonomie (Otsus) in Papua.

Herman Doga, die een aantal leiders van de Lepago-gemeenschap vertegenwoordigt, hoofd van de Jayawijaya Regency Indigenous Community Institution (LMA), zei dat DOB en Otsus de inspanningen van de centrale regering zijn om het welzijn van Papoea's op te bouwen.
 
"Dus over de acties van het afwijzen van de DOB en Otsus in Jayawijaya Regency, het zijn alleen de belangen van bepaalde groepen, en ze komen niet puur uit de gemeenschap", zei Doga in een persbericht verkregen door Tribun-Papua.com, in Jayapura , Donderdag (26/05/2022). .
 
Volgens Doga blijft zijn partij de implementatie van nieuwe autonome regio's en speciale autonomie in Papua steunen.

"We verdedigen nog steeds de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië (NKRI), omdat onze ouders tijdens de koloniale periode hebben gevochten voor toegang tot de Republiek Indonesië", zegt Herman Doga.
 
Bovendien, zei Doga, zal zijn partij in de nabije toekomst samen met gemeenschapsleiders uit Lapago een verklaring afleggen in Papua en West Papua voor de steun van de DOB.

"Namens de ouders benadrukken we nogmaals dat we de DOB zullen blijven steunen om onmiddellijk uit te voeren, en we zullen een verklaring afleggen, want dan kunnen we veilig en vredig leven", besloot hij.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/05/26/support-dob-papua-ketua-lma-jayawijaya-aksi-penolakan-hanya-kepentingan- groups-terunjuk

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.