Breaking

West-Papoea heeft binnenkort een Perdasus over de Intellectuele Eigendomsrechten van Inheemse Papoea's




De provincie West Papua zal in de nabije toekomst een Bijzondere Regionale Verordening (Perdasus) hebben voor de Bescherming van Intellectuele Eigendomsrechten (HAKI) van Inheemse Papoea's (OAP).

Hoofd van het Regionale Onderzoeks- en Ontwikkelingsagentschap (Balitbangda) van het Regionaal Secretariaat van West Papua, Prof. Dr. Charlie D Heatubun in Manokwari, zei dat het materiaal voor de Perdasus IPR OAP wachtte op goedkeuring om onmiddellijk te worden geïmplementeerd.

"Even wachten op ratificatie, want het proces is afgerond en is geregistreerd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken in Jakarta", aldus Charlie.

Hij zei dat de Perdasus opdracht gaf tot de oprichting van een Bureau voor Intellectuele Eigendomsrechten onder het Regionale Bureau voor Onderzoek en Innovatie (BRIDA), dat zou zorgen voor intellectuele eigendomsrechten, zowel individueel als gemeenschappelijk.
 
De Perdasus HAKI OAP in West-Papoea, zei hij, heeft processen op regionaal en centraal niveau doorlopen.

Naast het bieden van bescherming voor handelsmerken, individuele patenten, zal de Perdasus ook bescherming bieden voor gemeenschappelijk eigendom, zoals auteursrechten en andere.

"We hopen dat het Bureau voor Intellectuele Eigendomsrechten het concept van one-stop-management zal aannemen, dat zal samenwerken met het ministerie van Recht en Mensenrechten om hun werknemers te plaatsen. Wanneer het publiek hun intellectuele eigendomsrechten komt registreren, zal het worden beheerd op één plek," legde Charlie uit.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2901397/papua-barat-segera-miliki-perdasus-haki-orang-asli-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.