Breaking

Voorzitter van de MRP, Timothy Murib, wordt genoemd laster van de instelling voor ongehoorzaamheid aan Perdasus nummer 3 van 2008




De manoeuvres die zijn uitgevoerd door de Papoea Volksvergadering (MRP) onder leiding van Timotius Murib beginnen langzaam maar zeker aan het publiek te worden onthuld omdat het steeds meer partijdigheid toont, vooral met betrekking tot beleidskwesties voor de Nieuwe Autonome Regio (DOB). Nadat was ontdekt dat er verdeeldheid bestond binnen de MRP, was Timothy Murib vanaf het begin aangewezen om zijn gezag te gebruiken om zijn belangen te bestendigen. Een daarvan is het afwijzen van het rijksbeleid met een aantal emotionele redenen om de gevoelens van het Papoea-volk jegens de regering aan te wakkeren.

De impact die voortkwam uit het gedrag van Timothy Murib ten opzichte van de MRP, werd geleidelijk zichtbaar. Anim Ha Inheemse jeugdleider, Marius Kateng, verklaarde dat de voorzitter van de MRP, Timothy Murib, Perdasus nr. 3 van 2008 moet naleven met betrekking tot de implementatie van de rechten en plichten van de MRP. Als je niet kunt voldoen, kun je volgens hem beter ontslag nemen als voorzitter van de MRP, want onder leiding van Timothy Murib heeft de MRP niets gedaan, sterker nog, de voorzitter van de MRP heeft de representatieve instellingen van de Papoea's.

Marius Kateng verklaarde expliciet dat het zeer onethisch was toen de voorzitter van de MRP en verschillende elementen binnen de MRP het streven om de uitbreiding van nieuwe autonome regio's en Special Autonomy (Otsus) af te wijzen naar het centrum brachten. De reden is dat de mensen van Anim Ha de uitbreiding van de provincie Zuid-Papoea heel graag willen, en de voorzitter van de MRP heeft niet de bevoegdheid om dit streven te verbieden. Hij hoopte dat de voorzitter van de MRP het juiste zou doen, geen gekke en onethische dingen zou doen waardoor hij zichzelf in verlegenheid zou brengen. Het streven om pemekaran te ondersteunen is al lang uitgesproken. De Anim Ha-jongeren zullen toezicht blijven houden op de ambities van de vorming van de Zuid-Papoea-provincie.

Hij zei ook dat de ambities van Osus en de uitbreiding van nieuwe autonome regio's definitief waren. Als jonge generatie van Papua moeten we deze aspiraties voor het welzijn van het Papoea-volk steunen en bewaken.

Nadat 6 MRP-vertegenwoordigers president Joko Widodo hadden ontmoet in het Bogor Palace, spraken ze een paar dagen geleden hun steun uit voor de DOB. De verklaring met betrekking tot steun werd herhaald door een lid van de MRP, Herman Toku. Hij sprak grote waardering uit voor de centrale regering, DPR RI, evenals de TNI en Polri met betrekking tot het beleid om nieuwe autonome regio's in Papua te vestigen. De oprichting van nieuwe autonome regio's is een van de overheidsbeleidslijnen die volledig moet worden ondersteund. Hij waardeerde ook president Jokowi, die zoveel aspiraties had gekregen van de inheemse bevolking van Papoea's (OAP) en gaf toe dat hij geraakt was door president Jokowi's grote aandacht voor OAP. Daarnaast betreurt Herman Yoku ook de houding van onverantwoordelijke elementen die door provocaties verdelen dat het Papoea-volk niet wordt opgemerkt door de staat.

Deze houding van teleurstelling zou zich kunnen richten op zijn collega-instelling, Timothy Murib, die tot nu toe blijft volhouden dat de aspiraties van het Papoea-volk de neiging hebben om het nieuwe beleidsplan voor de autonome regio te verwerpen zonder de gebruikte gegevens of basis te kunnen tonen. Timothy Murib zou zijn gezag hebben gebruikt voor zijn eigen belangen, wat ver afstaat van de bepalingen van de MRP's rechten en plichten als representatieve instelling voor het Papoea-volk.

Een aantal cijfers en partijen blijft tot nu toe steunbetuigingen afgeven voor het nieuwe autonome regiobeleid. In grote lijnen verwelkomen ze het beleid als een poging van de centrale overheid om de Papua-regio vooruit te helpen.

Papua politiek waarnemer en voormalig deskundige staf van de directeur-generaal van Regionale Autonomie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Kemendagri), Frans Maniagasi, zei dat de oprichting van nieuwe autonome regio's in Papua was gericht op het versnellen van de ontwikkeling en het vergroten van het bereik van bureaucratische diensten om de gemeenschap. De uitbreiding is niet alleen gericht op het versnellen van de ontwikkeling en het verkorten van de regie over de overheid, maar functioneert ook zodanig dat er synergie ontstaat naar het bestaan en de duurzaamheid van het lokale waardenparadigma. Daarnaast verhoogt het ook de waardigheid van OAP door rekening te houden met politieke, bestuurlijke, juridische aspecten, sociaal-culturele eenheid, gereedheid van menselijke hulpbronnen, basisinfrastructuur, economische capaciteit, toekomstige ontwikkelingen en/of aspiraties van het Papoea-volk.

In lijn met de verklaring van Frans Maniagasi oordeelde de voorzitter van de Sentani Tribal Customary Council (DAS), Origenes Kaway, dat het plan van de centrale regering en het Indonesische Huis van Afgevaardigden om Papua uit te breiden tot een nieuwe autonome regio een antwoord van God was. waar we allemaal dankbaar voor moeten zijn. De ernst van Papua's geografische omstandigheden maakt dat er nog steeds veel gebieden in de bergen en kusten zijn die niet zijn aangetast door ontwikkeling. Het bestaan van voor- en nadelen in de gemeenschap is heel gewoon, maar er mogen geen individuen zijn die spelen voor persoonlijke politieke belangen. Als de politiek het economische welzijn van de mensen is, dan zijn de nieuwe autonome regio's de oplossing. Er wordt aangenomen dat de uitbreiding van Papua en de vorming van nieuwe autonome regio's banen zullen creëren.

Ondertussen gaf een jeugdleider in Jayapura Regency, Jhon Maurids Suebu, toe dat hij het volledig eens is met het plan voor de uitbreiding van Papua om een nieuwe autonome regio te vormen. Volgens hem maakt Papoea-Nieuw-Guinea deel uit van de Papua Special Autonomy zodat de bestuursruimte voor de gemeenschap wijd open komt te staan.

Het draagvlak voor de nieuwe autonome regio's is zo groot, zowel vanuit de Papuagemeenschap als buiten Papua. De bewering van Timotius Murib dat het streven om de nieuwe autonome regio's te verwerpen om een meerderheid te worden, heeft duidelijk de naam van de MRP als representatieve instelling voor het Papoea-volk aangetast. Het is passend dat de MRP een evaluatie uitvoert van de mensen die erin zitten, inclusief het beoordelen van het bestaan van Timothy Murib over de voortgang van de instelling die een thuis zou moeten zijn voor het Papoea-volk.

BRON: https://time.online/ketua-mrp-timotius-murib-disebut-mencemaran-tansi-karena-tak-patuh-perdasus-nomor-3-tahun-2008/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.