Breaking

BAKTI zorgt voor het onderhoud van de 4G BTS-toren in het Bintang-gebergte



De Telecommunications and Information Accessibility Agency (BAKTI Kominfo) zorgt ervoor dat de 4G Base Transceiver Station (BTS)-toren gebouwd in het Bintang Mountains-gebied, Papua, goed wordt onderhouden.

"We hebben een contract met het consortium in het veld dat ze deze infrastructuur goed moeten onderhouden, waarbij natuurlijk de gemeenschap en de veiligheidstroepen moeten worden betrokken", zei BAKTI Kominfo-voorzitter, directeur Anang Latif in Davos, Zwitserland, na bevestiging via een videogesprek vanuit Jakarta.

Anang legde uit dat zijn partij de lokale gemeenschap blijft informeren over de zorg en het onderhoud van de 4G BTS-toreninfrastructuur.
 
Dit wordt belangrijk geacht, zodat de gemeenschap niet in paniek raakt wanneer zich een obstakel voordoet en de oorzaak van het obstakel kan achterhalen.

"Dit is belangrijk, we moeten leren dat als er iets met deze infrastructuur gebeurt, je natuurlijk niet verbaasd moet zijn als bijvoorbeeld het signaal plotseling wegvalt. Dit is onze ervaring in het begin, veel lokale mensen begrijpen niet wanneer dit Als je zegt dat de batterij leeg is, verdwijnt het signaal plotseling. In de toekomst moeten we de socialisatie naar de gemeenschap intensiveren om het te beschermen, "zei Anang.

Bovendien, zei hij, vroeg BAKTI Kominfo partners ook om lokale bewoners te machtigen als BTS-torenwachters (site keeper). De bewakers kregen een speciale training over het onderhoud van 4G BTS-torens.

Ook de aanwezigheid van 4G BTS torenwachters is van belang om sabotagehandelingen door bepaalde partijen te voorkomen.

"Deze aanpak is behoorlijk effectief bij het implementeren van deze infrastructuur in de toekomst, naast onze aanpak, onze samenwerking, onze coördinatie met de veiligheidstroepen om de infrastructuur te onderhouden", aldus Anang.

Afzonderlijk zei het hoofd van het communicatie- en informatiebureau van het Bintang-gebergte Alferus Sanuari dat door de lokale gemeenschap te versterken, het potentieel voor obstakels bij de werking van 4G BTS-torens kan worden geminimaliseerd.

"Dus we machtigen ze zodat ze zich eigenaar van het gebouw voelen, en ze kunnen volhouden dat het gebouw voor een lange tijd kan worden gebruikt", zei hij.

Bintang Mountains is een van de regentschappen in Papoea die is opgenomen in de ultraperifere, onderontwikkelde en grensregio's (3T).

In 2022 zullen maar liefst 196 4G BTS-torens worden gebouwd in de wijk met de hoofdstad Oksibil. De totale voorgestelde bouw van telecommunicatietorens in het gebied is 261 punten.

Van de geplande aanleg van 4G BTS op 196 punten zijn er momenteel 44 in aanbouw. Bij de bouw van een 4G BTS-toren in het Bintang-gebergte werkte BAKTI Kominfo samen met een consortium van PT Infrastruktur Bisnis Sejahtera (IBS) en ZTE.

PT IBS is samen met ZTE de winnaars van de werkaanbestedingen Package 4 en Package 5 voor de aanschaf van 4G BTS-torens, waarbij het Bintang-gebergte in het pakket is opgenomen.

Momenteel zijn er al 10 4G BTS-torens in de lucht in de wijk met de slogan Terib Tibo Semo Nirya (Let's Rise to Build Together).

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2900933/bakti-pastikan-perawatan-menara-bts-4g-di-pegunungan-star

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.