Breaking

Waarnemers vragen de TNI-commandant om KKB in Papua . serieus uit te roeien



Waarnemer van de openbare orde, Jerry Massie, vroeg de TNI-commandant-generaal Andika Perkasa serieus te nemen in het uitroeien van de acties van de gewapende criminele groep (KKB) in Papua.

"Ik denk dat er ernst moet zijn van de TNI-commandant Andika Perkasa. Vergeet niet dat Papoea ook een belangrijk deel van Indonesië is en dat ze ook een bijdrage leveren aan het bruto binnenlands product (BBP) van ons land", zei Jerry in een schriftelijke verklaring die hij ontving. in Jakarta, woensdag.

Hij zei dat er een aanpak en lobby nodig is, zodat de situatie en omstandigheden in Papoea stabiel, veilig en gunstig zijn. Bovendien voegde hij eraan toe, toen hij werd beëdigd als commandant van de TNI, Andika beloofde de conflicthantering in Papua te verbeteren.

Volgens de directeur politieke en openbare beleidsstudies (P3S) kan een benadering via het culturele aspect worden gedaan en wordt deze als zeer effectief beschouwd. Het Papoea-volk, zei hij, zijn in wezen goede mensen, dus deze benadering kan worden uitgevoerd door stamleiders en religieuze leiders om te helpen bij socialisatie.

"Het belang van binnenkomen via een overtuigende cultuur, eigenlijk zouden er geen bedreigingen en sporadische acties moeten zijn. Vergeet niet dat Papoea-kinderen deel uitmaken van de Republiek Indonesië en moeten worden beschermd", zei hij.

Communicatie en culturele diplomatie moeten ook verder naar voren worden gebracht, zei hij. De overheid moet weten en begrijpen waarom er onrust en beroering is in Papua.

De rijksoverheid moet in ieder geval de kern van het probleem kennen, want er is geen oorsprong als er geen brand is. Kortom, veel van de Papoea's verdedigen gewoon hun rechten en land, voegde hij eraan toe.
 
In januari-maart 2022 werd geregistreerd dat KKB zeven gewelddaden had gepleegd die de dood van 13 mensen tot gevolg hadden. Eindelijk, woensdag (17/4), slaagden TNI-soldaten van de Quari Atas Kindergarten Post Yonif R 431/SSP Kenyam District erin om de gewelddadige actie van de KKB in Nduga Regency, Papua, te dwarsbomen.

Ondertussen, toen hij werd beëdigd als commandant van de TNI, beloofde Andika de afhandeling van conflicten in Papua te verbeteren, evenals strategieën te evalueren en te veranderen om de veiligheid van de Republiek Indonesië te handhaven.

"We gaan Papua zeker herstellen omdat ik de wet- en regelgeving wil gebruiken, dus we willen geen actie ondernemen of andermans rechten nemen", zei Andika tijdens de inauguratie op 17 november 2021.

Hij wil dat TNI-militairen net als andere regio's hun taken in Papua uitvoeren. Andika gaf ook toe dat hij een nieuw concept had in het omgaan met conflicten in Papua.

"De details zijn nadat ik een evaluatie heb gedaan. Ik heb al een concept, dus dat ga ik doen", zei hij.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2872533/pengamat-minta-panglima-tni-serius-berantas-kkb-di-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.