Breaking

Met trots zijn 10 Papoea-studenten die speciale autonoombeurzen hebben ontvangen, afgestudeerd aan een studie in de VS




In totaal zijn 10 Indonesische studenten uit Papua afgestudeerd aan de Corban University, Salem, Oregon State, Verenigde Staten. Ze kunnen hun opleiding afronden te midden van de Covid-19-pandemie.

Deze 10 studenten komen uit verschillende regio's in Papua. Tijdens hun studie in de VS kregen ze steun voor een Special Autonomy (Otsus) beurs voor de Papua Provincial Government.
 
De Indonesische consul-generaal in San Francisco, Prasetyo Hadi, zei dat deze Papoea-studenten deel uitmaakten van ongeveer 240 beursontvangers die in het eerste semester van dit jaar afstudeerden en afstudeerden.

"We zijn allemaal blij en trots omdat een aantal van de beste zonen en dochters van het land zijn afgestudeerd. Dit toont aan dat doorzettingsvermogen en discipline bij het studeren de verwachte resultaten zullen opleveren", zei Prasetyo Hadi, die de diploma-uitreiking bijwoonde om de uitnodiging van de universiteit te vervullen, maandag (9/5)./2022).
 
Hoewel ze door de Covid-19-pandemie grote uitdagingen hadden ervaren, hebben de afgestudeerden uit Papua eindelijk hun harde werk bewezen door hun studie aan een van de beste universiteiten in Salem City af te ronden.

"Ze slaagden erin om af te studeren en zich aan te passen terwijl ze in het buitenland studeerden en bereikten trotse prestaties", schreef het Indonesische consulaat-generaal in San Francisco.
 
Het moment van afstuderen is het meest verwachte moment voor Papoea-studenten en het Indonesische Consulaat-Generaal in San Francisco was ook aanwezig op de afstudeerdag om hun geluk compleet te maken.

"De aanwezigheid van het Indonesische Consulaat-Generaal in San Francisco is voor ons als de aanwezigheid van ouders, omdat er bij deze graduatie geen ouders in Indonesië naar de Verenigde Staten komen omdat er nog steeds beperkingen zijn als gevolg van de pandemie", zei Nathanael Alvin Affar. , een van de deelnemers aan de afstudeerrichting mediakunsten.
 
Het is bekend dat de 10 Papoea-afgestudeerden ook deel uitmaakten van ongeveer 28 Papoea-jongeren en -vrouwen die naar de staat Oregon werden gestuurd om te studeren. Zij krijgen studiefinanciering uit het bijzonder autonomiefonds.

Sinds de lancering van het beurzenprogramma zijn er niet minder dan 1.000 ontvangers van beurzen voor Papoea-studenten en ongeveer 600 van hen hebben in het buitenland gestudeerd, waaronder in Oregon, VS.
 
Een afgestudeerde van Milda Kogoya sprak zijn wens uit om deel uit te maken van een agent van verandering die voordelen biedt voor ontwikkeling en vooruitgang in Papua en in Indonesië.

Verschillende andere afgestudeerden, zoals Deswan Wanimbo en Aimur Pagawak, spraken de wens uit om hun studie op S2- en zelfs S3-niveau te kunnen voortzetten.

Het programma om Papoea-studenten naar het buitenland te sturen, vooral in de Verenigde Staten, is een poging om de menselijke hulpbronnen voor de zonen en dochters van de Papua-regio te verbeteren.

"Zij zijn de toekomst van Indonesië, het is te hopen dat ze na hun afstuderen hun beste bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van Indonesië in het algemeen en Papoea in het bijzonder", zei consul-generaal Prasetyo.

BRON: https://papua.inews.id/amp/berita/membanggakan-10-mahasiswa-papua-penerima-beasiswa-otsus-lulus-dunia-di-as#

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.