Breaking

Papoea MRP-leden beschuldigen Timothy Murib van interne verdeeldheid



Lid van de Papoea Volksvergadering (MRP) Dorince Mehue bekritiseerde de verklaring van MRP-voorzitter Timothy Murib over de nieuwe autonome regio's (DOB) in Papua.

Hij was van mening dat Timothy's verklaring dat het Paleis een 'politiek van verdeeldheid' voerde door de agenda voor de vorming van nieuwe autonome regio's of regionale expansie in Papua goed te keuren, een verkeerde verklaring was en in strijd was met de ethiek van ambtenaren.

"Tot nu toe heeft de voorzitter van de MRP nooit een institutioneel mechanisme uitgevoerd door middel van een plenaire vergadering die werd bijgewoond door alle leden van de MRP om de verwerping van wet nr. 2 van 2021 betreffende de speciale autonomie voor Papoea te bespreken, die wordt aangeklaagd bij het Grondwettelijk Hof en de afwijzing van Papoea-Nieuw-Guinea", zei Dorince zoals geciteerd uit zijn verklaring, woensdag (25/5/2022).

"Dus eigenlijk was degene die de verdeling binnen de MRP-instelling deed de MRP-voorzitter zelf," zei hij.

Met betrekking tot de uitnodiging van president Joko Widodo aan een aantal MRP-vertegenwoordigers in het Bogor Palace, West-Java op vrijdag 20 mei, beschouwde Dorince het als het prerogatief van de president om elke burger te horen en uit te nodigen.

"De president heeft het voorrecht om elke burger te horen en uit te nodigen, inclusief ons, zes Papoea MRP- en vier West-Papoeaanse MRP-leden die op 20 mei 2022 officieel door president Jokowi zijn uitgenodigd in het Bogor-paleis", legt Dorince uit.

Volgens hem moet Timothy wijs, eerlijk en evenwichtig zijn in het accepteren van de verschillende aspiraties van het Papoea-volk, zowel het steunen als het afwijzen van Papoea-Nieuw-Guinea.

Dorince oordeelde ook dat Timothy een ambtsschending had begaan. De reden is dat Timothy volgens Dorince ook de MRP-regels voor bepaalde doeleinden heeft gewijzigd zonder het ministerie van Binnenlandse Zaken te raadplegen.

"Het is heel duidelijk dat de MRP-voorzitter zijn autoriteit de schuld geeft van het optreden namens de MRP-instelling om de belangen van bepaalde groepen te behartigen", zei hij.

Daartoe heeft Dorince de minister van Binnenlandse Zaken verzocht de MRP-leiding en alle leden van de MRP op te roepen om opheldering te vragen over de schending van de standpunten begaan tegen PP 54/2004 junto PP 64/2008 met betrekking tot de Papoea Volksvergadering.

BRON: https://rri.co.id/nasional/politik/1381495/member-mrp-papua-tuding-timotius-murib-laku-per splitan-internal

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.