Breaking

Traditionele leiders van Sentani verwerpen demonstratie in Tabi-gebied



Het plan voor een demonstratie van een aantal partijen in de Papua-regio op 10 mei heeft een reactie gekregen van een van de leiders van de inheemse Papoea-gemeenschap in Jayapura Regency, Yanto Eluay.

Het verwerpt elke vorm van demonstratie die zal worden gehouden op 10 mei 2022. Want de demonstratie zal alleen maar overlast en overlast veroorzaken voor de gemeenschap in het Tabi-gebruiksgebied.

"Met betrekking tot het beroep of het beroep van de Papoea Volkspetitie: we doen een beroep om het niet te doen, om geen overlast te veroorzaken voor de mensen in het gebruikelijke gebied van Tabi, vooral in Sentani City en Jayapura City", zei hij tegen verslaggevers in Sentani. , Zaterdag (7/5). ).
 
Hij vervolgde, als een traditionele leider in de Tabi-regio, vooral in Jayapura Regency, natuurlijk is zijn partij verantwoordelijk voor het handhaven en garanderen van Kamtibmas in de Jayapura Regency-regio.

"Wij zijn verantwoordelijk voor het behoud van de Kamtibma's in ons gebruikelijke gebied, vooral in Jayapura Regency. Om deze reden verwerpen we resoluut en worden er geen demonstraties meer van welke aard dan ook uitgevoerd op ons gebruikelijke grondgebied", voegde hij eraan toe.

Hij hoopte dat de mensen in Jayapura Regency, vooral in Sentani City, ook dezelfde bevestiging zouden geven om de veiligheid en orde in het Jayapura Regency-gebied echt te waarborgen.

"Wij, de inheemse bevolking van Tabi, steunen de Special Autonomy for Papua Volume 2 en steunen ook het plan om een nieuwe autonome regio in Papua te vormen", besloot hij.

BRON: https://cenderawasihpos.jawapos.com/ Lintas-papua/sentani/09/05/2022/Characters-adat-sentani-tolak-aksi-demo-di-region-tabi/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.