Breaking

Absalom: Papoea-jonge generatie wordt niet gemakkelijk geprovoceerd



Plaatsvervangend voorzitter II van de DPD Pemuda Mandala Trikora Papua Province, Absalom Kreway Yarisetouw deed een oproep aan de jonge generatie van Papua en de mensen in Papua om zich niet snel te laten provoceren door oproepen tot demonstraties.

Het is bekend dat er op 10 mei 2022 een uitnodiging was om te protesteren tegen de nieuwe autonome regio's en bijzondere autonomie in Papoea.

"Ik nodig de jongere generatie uit om de speciale autonomiewet en de uitbreiding van nieuwe autonome regio's in Papua als onderdeel van de eenheidsstaat van de Republiek Indonesië te steunen, en de mensen en jongeren van Papua mogen niet gemakkelijk worden uitgelokt door de oproep van de PRP om een demonstratie op 10 mei omdat het niet het streven is van het hele Papoea-volk, maar slechts een actie." separatistische groeperingen in Papua", zei Absalom Kreway, zaterdag 7 mei 2022.

Absalom benadrukte ook dat het actieplan op 10 mei 2022 geen positieve impact had op de mensen in Papua, vooral niet in de stad Jayapura en omgeving, zelfs de plaatsvervangend voorzitter van DPD Pemuda Mandala Trikora zei ook dat de actie puur was een separatistische actie, dus het moet onmiddellijk worden ontbonden door de veiligheidstroepen omdat het het soevereiniteitsbeginsel van de Republiek Indonesië heeft geschonden.

"Het door de PRP geïnitieerde actieplan heeft absoluut geen positieve impact op de mensen in Papua, vooral in Jayapura City en omgeving, het is de actie van een separatistische groep en moet door de veiligheidstroepen worden ontbonden omdat de groep het principe van de soevereiniteit van de Republiek Indonesië", zei Absalom die ook als vice-voorzitter van de DPD Pemuda Mandala Trikora Papua Province.

Anderzijds is Absalom ook een groot voorstander van de invoering van Speciale Autonomie en de uitbreiding van nieuwe autonome regio's in Papua, omdat dit later gunstig zal zijn voor de bevolking van Papua.

BRON: https://papuaexcellent.com/absalom-generation-muda-papua-no-easy-terprovoked/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.