Breaking

TMMD heeft de huizen van de bewoners van Mamisi Teluk Wondama . gerenoveerd



De 113e activiteit van TNI Manunggal Village Building (TMMD) in Mamisi Village, Nikiwar District, Teluk Wondama Regency, West Papua, werd enthousiast verwelkomd door de lokale gemeenschap voor hun hulp bij het renoveren van de huizen van de bewoners.

Het hoofd van Mamisi Village, Edison Werbete, zei zondag dat zijn bewoners de aanwezigheid van TNI-soldaten verwelkomden om deze activiteiten in zijn dorp uit te voeren. De buurtbewoners zijn zelfs enthousiast om samen te werken aan elke activiteit die wordt uitgevoerd, zoals woningrenovatie, wegen- en bruggenbouw en andere sociale activiteiten.

"TMMD in Mamisi Village is een goede zaak en helpt de gemeenschap echt. Hopelijk kan de regionale regering hen in de toekomst aanmoedigen om bestaande tekortkomingen op te volgen", hoopte Werbete.

Oscar Kayukatuy, een van de bewoners van Mamisi, zei blij te zijn omdat zijn huis, dat al begon af te brokkelen, dankzij de activiteiten van TMMD bijna volledig kon worden gerenoveerd.

"Ik ben blij omdat het huis goed is gemaakt", zei Kayukatuy.

Op woensdag (25/5) had het TMMD Monitoring and Evaluation Team (Wasev) van het TNI AD-hoofdkwartier onder leiding van infanteriekolonel Erwin Rustiawan samen met Wondama Bay Regent Hendrik Mambor en Wondama Bay plaatsvervangend Regent Andarias Kayukatuy de gelegenheid om de TMMD-activiteiten in Mamisi dorp.

Na de veldinspectie zei kolonel Erwin dat hij tevreden was met de prestaties die waren geleverd tot de 13e dag van de TMMD-implementatie in Mamisi Village.

In het algemeen bedraagt de voortgang van de werkzaamheden 65 procent, waar deze specifiek voor woningrenovaties 80 procent is.

Hij hoopt dat de lokale gemeenschap enthousiaster zal zijn om TNI-soldaten te helpen, zodat al het werk op tijd kan worden voltooid, namelijk 30 dagen.

"Sommige van degenen die al actief zijn, hebben 80 procent bereikt. De vooruitgang is redelijk goed. Ik hoop dat de gemeenschap zal helpen, zodat er een hechte band is tussen de TNI en de gemeenschap, want het doel van de TMMD is om de TNI dichter bij de gemeenschap te brengen. Laat TNI-soldaten dus niet alleen werken,' beval Erwin.

Het hoofd van het Monitoring- en Evaluatieteam (Wasev) TMMD TNI AD Hoofdkwartier Kolonel Infanterie Erwin Rustiawan samen met de Regent van Teluk Wondama Hendrik Mambor inspecteerde bruggen en wegen waaraan wordt gewerkt door Indonesische legersoldaten in Mamisi Village, Wasior District, woensdag (25/05/2019) 5/2022). (ANTARA/HO-Zack Tonu B)

De commandant van de Mamisi TMMD Task Force, Letda Muhamad Khoiri, zei dat zolang de TMMD actief was, zijn partij de volledige steun van de lokale gemeenschap had. Bewoners worden altijd betrokken bij elke activiteit.

"De respons van de gemeenschap is redelijk goed. De gemeenschap ondersteunt altijd de activiteiten die worden uitgevoerd. Bij elke woningbouw werkt de gemeenschap altijd samen, helpt ze met het tillen van goederen en de gemeenschap is enthousiast om leden van de TNI en Polri hier te helpen", legt Khoiri uit.

Mamisi is een klein dorp/dorp aan de noordkust van Wondama Bay.

Het dorp, dat door 271 inwoners wordt bewoond, is een buitenwijk die nog relatief moeilijk te bereiken is. Om deze plek te bereiken duurt het minimaal 1,5 uur tot 2 uur per gemotoriseerde boot vanuit Wasior City.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/14441/tmmd-renovasi-rumah-warga-mamisi-teluk-wondama

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.