Breaking

Steun Pemekaran in Papua, Tabi Gebruikelijk Forum: We willen dat alle gemeenschappen welvarend zijn



Het Tabi Customary Council Forum sprak zijn steun uit voor het plan van de regering om een nieuwe autonome regio (DOB) in de provincie Papua te vestigen. De regionale expansie in Papua wordt geacht gevolgen te hebben voor openbare diensten en welzijn.

Hoofd van de Association of Heads of All Tabi Lands, Mathius Awoitauw, zei dat de inheemse bevolking van Tabi het eens is met het plan van de centrale regering om nieuwe autonome regio's in Papua te vestigen.
 
"Als regionale leiders willen we dat alle mensen welvarend zijn, dus dit moet worden geaccepteerd omdat het ook voor het welzijn van de gemeenschap is", zei Mathius, zondag (8/5/2022).

Volgens hem zullen met de vorming van nieuwe autonome regio's alle regeringswielen worden uitgevoerd door het gebied te leiden volgens hun respectieve culturen en culturen, zelfs diensten kunnen alle geïsoleerde plaatsen bereiken.
 
"Net als wij in het Tabi-gebied, blijft het een Papua-provincie die toezicht houdt op twee traditionele gebieden, namelijk Tabi en Saireri. Het belangrijkste is echter dat onze Papoea-identiteit niet verloren gaat of uitgehold wordt door de nieuwe autonome regio", zei hij. zei.

De voorzitter van de Sarmi District Tribal Customary Council (DAS) Lukas Worone zei dat zijn partij ook de vorming van nieuwe autonome regio's in de provincie Papua steunt.

Volgens Lukas is DOB belangrijk omdat het verband houdt met de verkiezing van het leven en de regering.

"Dit betekent dat een leider goed voor de lokale gemeenschap kan zorgen. We wilden al lang uitbreiding, dus we blijven het plan van de centrale regering voor nieuwe autonome regio's in Papua steunen", zei hij.

BRON: https://papua.inews.id/berita/support-pemekaran-di-papua-forum-adat-tabi-kami-mau-all-dunia-sejahtera

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.