Breaking

Kemenparekraf versterkt kwaliteitstoerisme in Biak Numfor Papua



Het ministerie van Toerisme en Creatieve Economie / Agentschap voor Toerisme en Creatieve Economie versterkt de inspanningen om hoogwaardige, geïntegreerde en duurzame toeristische bestemmingen te creëren in Biak Numfor Regency, Papua, door de synergie tussen de centrale en regionale overheden bij het beheer van fysieke speciale toewijzingsfondsen te vergroten (DAK) Gebaseerd op innovatie, aanpassing en samenwerking.

Een van deze synergieën werd gerealiseerd door de Forum Group Discussion (FGD)-activiteit 'Synergy Based on Innovation, Adaptation and Collaboration Between Centre and Regions (SINAKODA)' die op een hybride manier plaatsvond in Swiss-Belhotel Cendrawasih, Biak, donderdag (12 /5/2022).

Toen hij zijn toespraak online hield, waardeerde de minister van Toerisme en Creatieve Economie / Agentschap voor Toerisme en Creatieve Economie Sandiaga Salahuddin Uno het houden van deze activiteit als een verbintenis van het Ministerie van Toerisme en Creatieve Economie bij het realiseren van hoogwaardige, geïntegreerde en duurzame toeristische bestemmingen , vooral in Biak Numfor.

“Dit is een potentieel dat we moeten blijven ontwikkelen. En deze Synkoda FGD is een programmamodel en richtlijn die wordt gebruikt door het ministerie van Toerisme en Creatieve Economie bij het uitvoeren van de taak om bestemmingen met belanghebbenden te ontwikkelen met het concept van samenwerkingssynergie door geïntegreerd fysiek DAK-beheer, "zei Sandiaga.
 
Van de 17 Fysieke DAK-gebieden zijn er zes thematische gebieden die gericht zijn op toerisme, namelijk Toerisme, Wegen, Midden- en Kleinbedrijf (IKM), Milieu en Handel en MKB.

Hij legt uit dat de synergie bij de uitvoering van het landelijke DAK gerealiseerd moet worden om de RPJMN-doelstelling 2020-2024 en het Strategisch Plan Parekraf te halen om de nationale economische weerbaarheid te realiseren.

Met dit programma wordt gehoopt dat de governance van het geïntegreerde Physical DAK-synergieprogramma zal worden gerealiseerd om hoogwaardige, geïntegreerde en duurzame bestemmingen te creëren om het herstel van de toeristische en creatieve sector te versnellen om toegevoegde waarde/regionale PAD te creëren en gemeenschapszin te realiseren. welzijn, vooral in Oost-Indonesië.

"Ik wil je eraan herinneren dat een van de inspanningen om deze bestemmingen te bouwen, is om de Tourism DAK te gebruiken", zei Sandiaga.

De gedeputeerde voor Bestemming en Infrastructuurontwikkeling van het Ministerie van Toerisme en Creatieve Economie/Baparekraf Vinsensius Jemadu zei hetzelfde. Hij zei dat het SINAKODA-programma moet worden geïmplementeerd zodat hoogwaardige, geïntegreerde en duurzame bestemmingen snel kunnen worden gerealiseerd, vooral in superprioritaire toeristische bestemmingen (DPSP), prioritaire toeristische bestemmingen (DPP) en de revitalisering van Bali.

"Dit programma moet een programma zijn dat precies op schema ligt, op tijd en voordelen heeft", zei Vincent.
 
Directeur van Destination II Development Kemenparekraf/Baparekraf Wawan Gunawan zei dat de FGD een aantal hulppersonen zou voorstellen. Onder hen zijn de directeur van de toeristische sector en creatieve economie van het ministerie van Nationale Ontwikkelingsplanning/Bappenas Leonardo Teguh AA Sambodo, het hoofd van het bureau voor planning en financiën van het ministerie van Toerisme en Creatieve economie Dyah Septiana Isnaryati, en het hoofd van het VVV-kantoor van Biak, Turbey Onisimus Dangeubun.

"De persoon van de bron zal informatie verschaffen over hoe het fysieke toerisme DAK te beheren om kwaliteit en duurzaam toerisme te creëren", zei Wawan.

Wawan legde uit dat president Joko Widodo het toerisme tot een van de leidende sectoren in de nationale economie had gemaakt. Daarom moeten alle ministeries en instellingen, centrale en regionale overheden versnellingen ondersteunen die verband houden met regionale vooruitgang en toegevoegde waarde leveren met betrekking tot welzijn van de gemeenschap.

"We zijn hier allebei om synergie te creëren op basis van innovatie, aanpassing, samenwerking met de geest van geber, speedy en gaspol. Dit betekent dat we samen moeten bewegen, hoe kunnen we de perceptie van het bouwen van een kwalitatief, geïntegreerd en duurzaam toerisme en creatieve economie gelijkmaken', zei Wawan.
 
Naast deze synergieactiviteit zal het Ministerie van Toerisme en Creatieve Economie ook ondersteuning blijven bieden door toeristische dorpen in Biak Numfor te helpen, voorzieningen zoals in Goa Japan te structureren en schone toiletten nieuw leven in te blazen.

"We gebruiken niet alleen woorden, maar ook hoe de fysieke DAK-implementatie wordt gebruikt en geïntegreerd", zegt Wawan.

Ondertussen waardeerde PLH Biak Regionaal Secretaris Numfor Lot Yensenem, die de Biak Numfor Regent, Herry Ario Naap, het Ministerie van Toerisme en Creatieve Economie vertegenwoordigt voor het maken van Biak Numfor een van de locaties voor de Synakoda FGD. Er wordt gezegd dat toerisme een van de speerpunten van regionale ontwikkeling is, zodat het grote voordelen kan opleveren voor de gemeenschap.

"Toerisme van vroeger tot nu zal door de regionale overheid worden voortgezet en altijd worden nagestreefd door afstemming en overleg met de provinciale overheid. Hoe is het goed in termen van regelgeving, maar ook in termen van financiële en technologische afstemmingen om toerisme te kunnen beheren dat niet bestaat in Biak Numfor Regency, "zei hij.

BRON: https://www.obsessionnews.com/kemenparekraf-perkuat-pariwisata-berkualitas-di-biak-numfor-papua/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.