Breaking

Jayapura Walkot steunt de uitbreiding van Papua voor rechtvaardig welzijn



De burgemeester van Jayapura, Benhur Tomi Mano, steunt de uitbreiding van Papua omdat de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) diensten dichter bij de lokale gemeenschap kan brengen. Benhur oordeelde dat de verdeling van Papua bepaald moet worden en dat de nieuwe autonome regio's direct gerealiseerd moeten worden gezien het grote aantal Papoea's en afgelegen afgelegen gebieden.

"Ik steun de uitbreiding van Papua, voor een rechtvaardige ontwikkeling en welzijn van de gemeenschap, evenals voor het verkorten van de reikwijdte van diensten aan de gemeenschap", zei Benhur.

Aan de andere kant hoopt Benhur dat de implementatie van de uitbreiding van Papua of de vorming van nieuwe autonome regio's de regio's die verdeeld waren, kan aanmoedigen om geavanceerder te worden op het gebied van economie, onderwijs en gezondheid, en de Human Development Index ( IPM) zal ook verbeteren.
 
"Met de nieuwe autonome regio's is de verdeling van het grondgebied gelijkmatig verdeeld, zodat de provincies kunnen wedijveren om hun respectieve regio's te ontwikkelen, en niet alleen op de provinciale hoofdstad in Papua," voegde Benhur eraan toe.

Verder hoopt hij dat het DOB-plan met deze verschillende doelstellingen snel gerealiseerd kan worden. Het plan is dat Papua wordt opgedeeld in drie provincies, namelijk Centraal Papua, Zuid Papua en Centraal Hoogland Papua.

Benhur, de leider van Jayapura, legde uit dat de hoofdstad van de provincie Papua een bevolking heeft van 362.998 mensen en zeer heterogeen is, zodat de omstandigheden erg dicht zijn en er een opeenhoping van mensen in de hoofdstad is.
 
"De toekenning van Special Autonomy-fondsen aan Jayapura City is erg klein, we vinden het moeilijk om het te verdelen in 5 grote programma's, zoals onderwijs, gezondheid, infrastructuur, economie en andere. Dus met onze visie om van dorp tot stad te bouwen en we zullen de Special Autonomy-fondsen verdelen om de zeer heterogene gemeenschap in Jayapura City te dienen in het kader van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië", zei hij.

Ondertussen rechtvaardigde Benhur zijn afwijzing van het plan om Papoea uit te breiden in een democratisch land als Indonesië. Benhur verklaarde echter resoluut dat de uiteindelijke beslissing bij de centrale regering ligt om te zien hoe Papua moet vorderen en bloeien.

"Daarom nodig ik ons allemaal Papoea's uit om de nieuwe autonome regio's te steunen, omdat het beleid van de centrale regering niet is om de mensen ongelukkig te maken, maar om de mensen vooruit te helpen op alle gebieden, of het nu gaat om overheid, ontwikkeling en gemeenschap. ontwikkeling ondersteunen het beleid van de centrale regering", aldus Benhur.

BRON: https://www.detik.com/sulsel/berita/d-6059290/walkot-jayapura-support-pemekaran-papua-demi-kesejahteraan-merata

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.