Breaking

DOB-gemeenschap streeft naar de weg naar welvaart in Papua



Jayapura Regent Matthew Awoitauw en een aantal leden van de Papoea Volksvergadering (MRP) ontmoetten de president van de Republiek Indonesiƫ Joko Widodo in het presidentieel paleis van de Republiek Indonesiƫ, vrijdag (20/5).

Het doel is om president Jokowi rechtstreeks over te brengen en uit te leggen hoe belangrijk Papoea-Nieuw-Guinea is voor Papoea en West-Papoea.
 
Hij zei dat de oprichting van Papoea-Nieuw-Guinea werd overwogen om openbare diensten dichter bij de gemeenschap te brengen, zodat het een oplossing zou kunnen zijn om de welvaart in Papoea en West-Papoea te versnellen.

“Tot nu toe waren geografische beperkingen de grootste uitdaging bij het leveren van adequate openbare diensten aan de mensen in Papua. Het maakt niet uit hoeveel de fondsen worden verlaagd in speciale autonomie (Otsus), maar als de geografie moeilijk is, zoals nu, zal het nog steeds buitengewone obstakels ervaren. Daarom is de nieuwe autonome regio een oplossing om het welzijn van Papoea en West-Papoea te versnellen', zei hij vrijdag (20/5) op het YouTube-kanaal van het presidentiĆ«le secretariaat.
 
Tegelijkertijd hebben een aantal leden, de MRP en de West Papoea Volksvergadering ook een ontmoeting gehad met president Jokowi om de uitvoering van wet nummer 2 van 2021 betreffende speciale autonomie in de provincies van Papoea en Nieuw-Guinea van Zuid-Papoea te verduidelijken, Centrale Hooglanden Papua en Centraal Papua.

Volgens Mathius is het plan om een nieuwe autonome regio te vormen een oprecht streven van de Papoea's die er al lang voor strijden. Zuid-Papoea, bijvoorbeeld, zou al twintig jaar worstelen.

“Dus dit is niet iets dat zomaar ineens opdook. Maar dit zijn pure ambities, zowel uit Zuid-Papoea en Tabi, Saereri als uit Lapago en Mee Pago", zei hij.

Hij vervolgde, met betrekking tot de ambities voor de vorming van Papoea-Nieuw-Guinea, dat dit werd aangemoedigd op basis van de locatie van het gebruikelijke gebied, niet op demonstraties op straat. De Papoea's hopen hoe de nieuwe autonome regio's in de toekomst hun hoop kunnen zijn om de welvaart te versnellen.
 
Bovendien zal de Speciale Autonomiewet alle gemeenschappen in het hele land van Papua binden, zodat er rechtszekerheid is voor het beheer van de ruimtes die eigendom zijn van inheemse volkeren op basis van de zeven gebruikelijke gebieden in Papua.

"We hebben zekerheid nodig. Daarom, als de verdeling een kwestie is van overheidsadministratie, is Papua gebonden aan de Speciale Autonomiewet", voegde hij eraan toe. Daarom zal de Bijzondere Autonomiewet ook rechtszekerheid bieden voor de beheerruimte, het in kaart brengen van rechten voor gewoontegebieden. Met deze rechtszekerheid hoopt men de landproblemen in Papua op te lossen.

"Het Papoea-conflict is eigenlijk een landkwestie, daarom moet er hier zekerheid zijn en hij kan problemen in Papua oplossen en verminderen, en die zekerheid is er alleen door de Speciale Autonomiewet", concludeerde hij.

BRON: https://cenderawasihpos.jawapos.com/berita-utama/23/05/2022/dob-aspiration-community-jalan-menuju-kesejahteraan-papua/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.