Breaking

Speciale autonomie biedt buitengewone voordelen om superieure menselijke hulpbronnen op te bouwen voor inheemse Papoea's



Het Papua Special Autonomy (Otsus) beleid wordt geacht buitengewone voordelen te hebben opgeleverd voor het inheemse Papoea-volk. Dit is zowel in het proces van fysieke ontwikkeling als de ontwikkeling van human resources (HR) voor inheemse Papoea's.

Op basis van een studie van het Centrum voor Openbare Beleidsstudies (Puskappi) van de Indonesische regering,
heeft het beleid van het speciale autonomiefonds geleid tot een verhoging van de onderwijsnormen voor inheemse Papoea's.
 
De directeur van de Puskappi-studie, Bobby Darmanto, zei dat het speciale autonomiefonds de manier van denken van het Papoea-volk had ontwikkeld om te kunnen concurreren met andere gemeenschappen en zelfs met de internationale gemeenschap.

"Er is een manier van denken ontwikkeld voor elke Papoea-persoon die een beurs krijgt uit het speciale autonomiefonds. Zodat autochtone Papoea-studenten kunnen wedijveren met andere studenten op zowel nationaal als internationaal niveau", legt Bobby uit in een virtuele discussie getiteld " Prospectieve Papoea-ontwikkeling in het nieuwe normale tijdperk" dinsdag (10/10). /5/2022).

Bobby legde verder uit dat volgens de laatste gegevens maar liefst 10 Indonesische studenten uit Papua zijn afgestudeerd aan vooraanstaande universiteiten in de Verenigde Staten. Al deze studenten ontvangen de Papua Special Autonomy Scholarship.
 
"Het is een trots ding dankzij het speciale autonomiefonds dat inheemse Papoea-studenten zijn afgestudeerd aan vooraanstaande universiteiten in de Verenigde Staten, zoals Corban University. Dit is het bewijs dat de speciale autonomiefondsen de ontwikkeling hebben ondersteund van superieure Papoea-mensen die zich kunnen aanpassen in de internationale arena," legde Bobby uit.
 
Ondertussen zei de Indonesische consul-generaal in San Francisco, Prasetyo Hadi, dat deze Papoea-studenten deel uitmaakten van ongeveer 240 beursontvangers die in het eerste semester van 2022 afstudeerden en afstudeerden.

"We zijn allemaal blij en trots omdat een aantal van de beste zonen en dochters van het land zijn afgestudeerd. Dit toont aan dat doorzettingsvermogen en discipline bij het studeren de verwachte resultaten zullen opleveren", zei Prasetyo Hadi, die de diploma-uitreiking bijwoonde om de uitnodiging van de universiteit te vervullen, maandag (9/5)./2022).

Eerder legde Asmat-plaatsvervangend regent Thomas Eppe Safanpo uit dat veel Papoea-studenten studiebeurzen ontvingen van het Special Autonomy Fund. Toen waren de Papoea-jongeren die erin slaagden om bij de politie te komen ook het leger, wat betreft de kosten van het onderwijs kwam het uit het speciale autonomiefonds.

In feite genieten verschillende traditionele en religieuze instellingen in Papua daadwerkelijk van de Special Autonomy-fondsen. Dus als er een weigering is van de ontvanger van het speciale autonomiefonds, is dat duidelijk oneerlijk en verkeerd.
 
Sterker nog, volgens hem moet het Papoea-volk zich niet laten leiden door de politieke agitatie van de anti-regeringsgroepering tegen Otsus. Politieke agitaties kunnen alleen worden bestreden met correcte gegevens en informatie die goed toegankelijk zijn voor het publiek.

“Er zijn de afgelopen 18 jaar zoveel positieve Otsus-effecten geweest. Zo worden veel studenten gefinancierd vanuit Otsus. Veel politie en soldaten zijn inheemse Papoea's wiens training wordt gefinancierd door Otsus, deze is nooit opengesteld voor het publiek", zei hij.

BRON: https://region.sindonews.com/read/765457/174/otsus-beri-benefits-luar-berat-for-menbangun-sdm-unggul-orang-asli-papua-1652173525/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.