Breaking

De speciale autonomie van Papoea opent kansen voor prestaties op het gebied van carving in de gemeenschap




Het speciale Autonomie Fonds (Otsus) opent kansen en kansen voor inheemse Papoea's om prestaties te leveren. Want in deze tijd zijn de inheemse Papoea's pioniers geworden op verschillende wetenschapsgebieden, zowel op lokale, nationale en zelfs internationale schaal.

"Momenteel zijn de inheemse Papoea's pioniers geworden op verschillende wetenschappelijke gebieden, dus de mogelijkheid om Papua geavanceerder te maken is meer open, vooral omdat de prestaties van inheemse Papoea-zonen hebben bewezen het land te maken waar ze in het buitenland worden opgeleid dankzij beurzen van het speciale autonomiefonds", zei de uitvoerend directeur. Instituut voor Humane Studies, Rasminto in een virtuele discussie getiteld 'Prospectieve ontwikkeling van Papua in het nieuwe normale tijdperk', dinsdag (10/5).
 
Hij gaf een voorbeeld zoals de prestaties van As Sherina Fernanda Msen, die studeerde aan de Corban University, Oregon, Verenigde Staten.

"Sherina slaagde erin om zelfs Indonesië trots te maken op de aarde van het paradijs, omdat ze afstudeerde met Magna Cum Laude of erepredikaat", legde hij uit.
 
Het is bekend dat Sherina zelf Bedrijfskunde heeft gestudeerd in de opleiding Accounting Leadership and Management. Naast Sherina wist een inheemse Papoea-studente namens Yafeth Werijo met als hoofdvak Ministerie Linguïstiek de prijs voor beste student in de wacht te slepen.

Ondertussen zijn er vier Papoea-studenten die ook afstudeerden met 285 andere afgestudeerden uit verschillende landen, namelijk Janet Theresia Matani, een student met als hoofdvak Gezondheidswetenschappen, Maria Magdalena Pallo met als hoofdvak Educatie en Intercultureel, Maria Rosalia Nasadit en Marlina Sorabut, met als hoofdvak Bedrijfskunde, Boekhouding Leiderschap en Management programma.

Ondertussen waardeert de provinciale overheid van Papoea de prestaties van Earth Cenderawasih-studenten die in de Verenigde Staten studeren, waar de meeste van hen bovengemiddelde GPA-scores behalen.

"Dus dit verbaast me en ik begrijp niet waarom Papoea-kinderen uitblinken in het buitenland maar niet in Papua", zegt Doren Wakerwa, assistent van het Papua Regionaal Secretariaat in Jayapura.
 
Hij legde uit dat er in de Verenigde Staten meer dan 325 mensen studeren in verschillende staten.

"Veel inheemse Papoea-studenten in de VS hebben buitengewone GPA's behaald. Dit is weer wat me niet doet begrijpen waarom hun GPA's hoog zijn, maar degenen die in Indonesië studeren dalen," zei hij.

Doren hoopt dat alle Papoea-studenten die in het binnenland studeren even goed kunnen presteren als degenen die in het buitenland studeren.

"Mijn hoop is dat autochtone Papoea-studenten de prestaties van een aantal Papoea-studenten in het buitenland kunnen evenaren. Zodat ze kunnen terugkeren naar Papua om hun eigen regio op te bouwen", besloot hij.

BRON: https://m.merdeka.com/amp/events/otsus-papua-buka-peluang- Masyarakat-ukir-prestasi.html

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.