Breaking

Schade aan het mariene netwerk Merauke-Timika wordt aangepakt



Het ministerie van Communicatie en Informatie (Kemenkominfo) maakte bekend dat de schade aan het communicatienetwerk op het Marine Cable Communication System (SKKL) in het gebied van Merauke naar Timika serieus wordt genomen.

Volgens de minister van Communicatie en Informatie, Johnny G. Plate, moet het herstel van de schade aan de SKKL eind mei 2022 zijn voltooid en zal het rechtstreeks worden uitgevoerd door PT Telkom Indonesia.

"We schatten dat het schip voor reparatie binnenkort naar Merauke zal vertrekken en de reparatie van het maritieme kabelnetwerk in Merauke-Timika zal voltooien. De reparatie zal naar verwachting op 26 mei voor het einde van deze maand worden voltooid", zei Johnny op zijn pers. conferentie op het ministerie van Communicatie en Informatica, dinsdag.

PT Telkom zei dat de reparatie van de SKKL in Merauke-Timika specifieke scheepsspecificaties vereist voor de inzet en reparatie van onderzeese kabels zoals de DNEX Pacific Link (DPL), maar het aantal is beperkt.
 
Momenteel is er slechts één DPL-schip en het is net gebruikt om de Jakarta-Surabaya SKKL te repareren, die problemen had en pas op 6 mei 2022 klaar was met repareren.

Het DPL-schip wordt momenteel ook onderhouden met details over tanken, logistiek voor de bemanning en andere voorbereidingen om een vlotte volgende reis te garanderen.

Het DPL-schip zal woensdag (11/5) van Batam naar Merauke varen en naar verwachting op 21 mei 2022 op zijn bestemming aankomen.

Het schip zal eerst doorvaren voor controle in de haven en zal pas op 23 mei 2022 beginnen met het uitvoeren van reparaties.

Daarna zullen de werkzaamheden aan het opnieuw aansluiten van de onderbroken SKKL naar schatting drie dagen duren als het weer zonnig is en andere natuurlijke omstandigheden zoals windondersteuning, dus het doel voor het repareren van de Merauke-Papua SKKL valt op 26 mei 2022.
 
"In de context van transparantie hebben Kominfo en PT Telkom openlijk aan het publiek duidelijk gemaakt en tegelijkertijd aan het publiek duidelijk gemaakt dat inspanningen om het belangrijkste telecommunicatienetwerk van Indonesië van tijd tot tijd in stand te houden een grote zorg zijn. We bieden altijd taakgroepen om beter te onderhouden telecommunicatiediensten , zei Johnny.

Wat betreft de ontkoppeling van de Merauke-Timika SKKL, schat het ministerie van Communicatie en Informatica dat mensen in het gebied de toegang tot 42 GB van het internetnetwerk zullen verliezen en natuurlijk moeilijkheden zullen ondervinden bij de toegang tot telecommunicatie.

Aanpassingen en levering van back-upnetwerken werden ook uitgevoerd, maar aangepast aan de prioritaire behoeften.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2871541/kerusakan-jaringan-laut-merauke-timika-sedang-ditangani

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.