Breaking

Politie ontkent dat er demonstranten zijn die DOB en Otsus verwerpen die werden geraakt door rubberen kogels




Politiechef van Jayapura City, Kombes Pol Gustav R. Urbinas ontkende de verspreiding van berichten waarin stond dat een demonstrant werd geraakt door een rubberen kogel van de politie.

Gustav zei dat leden van de politie hun taken volgens het protocol hadden uitgevoerd bij het beëindigen van een massademonstratie tegen de nieuwe autonome regio's (DOB) en speciale autonomie (Otsus) in Waena, Jayapura City, Papua, dinsdag (10/5/2022) ).
 
"Dus het is te ver, als ze later zo'n hoax maken, want ik kan ervoor zorgen dat het niet wordt opgenomen in onze procedure die eerder is geïmplementeerd", zei Gustav R. Urbinas tegen de mediaploeg.

De voormalige politiechef van Jayapura zei dat zijn leden bij het ontbinden van de menigte hun blote handen en Dalmas-kleding gebruikten.

Ondertussen droegen Brimob-leden alleen de uniformen van de oproerpolitie (PHH).
 
De politie gebruikte alleen traangas en gepantserd waterkanon (AWC) om de demonstranten terug te dringen.

"Omdat ik het hoofd van de politie ben, hebben we vanaf het begin onze SOP bepaald om geen rubberen kogels te gebruiken om ons te verspreiden," zei hij.

Ondertussen met betrekking tot berichten die het verhaal verspreidden dat de demonstranten door de politie met rubberen kogels waren neergeschoten.
 
Hij legde uit dat in de post de demonstranten werden weggevoerd, niet vanwege rubberen kogels, maar eerder dat ze werden geraakt door traangas.

"Dus dat is niet waar, de post die werd uitgevoerd was de ontbinding met behulp van traangas. De mogelijkheid dat de betrokkene niet sterk is valt dan weg", aldus Gustav.
 
Hij vervolgde, de politie had ook bevestigd dat de hoax was gepost aan voogden of ouderlingen door studenten die waren blootgesteld aan traangas.

"Zijn toestand is goed, en niet zoals vermeld in de (post) eerder", voegde hij eraan toe.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/05/10/polisi-bantah-ada-pendemo-tolak-dob-dan-otsus-yang-kena-peluru-karet

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.