Breaking

PLN zei dat de doelstelling voor Papua duidelijk 96,89 procent was.



PT PLN blijft zich inzetten voor het behalen van de doelstelling om elektriciteit te leveren aan alle dorpen in Papua en West Papua, waar tot nu toe het aandeel geëlektrificeerde dorpen 96,89 procent heeft bereikt.
 
General Manager van PLN Main Unit voor Papua en West Papua Region Moch.Andy Achaminoerdin vertelde donderdag aan Antara in Jayapura dat zijn partij voor 2022 prioriteit heeft om het doel van 427 dorpen zonder elektriciteitsstatus te bereiken.
 
"Vanaf mei 2022 zijn er 198 dorpen die met succes zijn geëlektrificeerd, waardoor 229 dorpen overblijven die dat niet hebben gedaan", zei hij.
 
Volgens Andy zal de doelstelling worden gerealiseerd in overeenstemming met de ontwikkelingsrichting die vanaf het begin is bepaald om elektriciteit te leveren in Papua en West Papua.
 
"We blijven werken aan het voltooien van deze opdracht en leveren elektriciteit aan alle dorpen in Papua en West-Papoea", zei hij.
 
Hij legde uit dat er veel uitdagingen zijn bij het elektrificeren van Papoea en West-Papoea, zodat PLN een doorbraak heeft door technologie te bieden die het gemakkelijker maakt om apparatuur te distribueren, vooral in distributiegebieden.
 
"We gebruiken PV SPEL (PV-module-based Electrical Energy Charging Station) met op zonne-energie gebaseerde APDAL (Electricity Charging Equipment)/Talis (Electricity Tubes) om afgelegen dorpen te elektrificeren, wat momenteel wordt gebruikt in 88 dorpen in Papua en West Papua. . . " zei hij opnieuw.
 
Hij voegde eraan toe dat zijn partij bovendien, in lijn met het moratorium op de aanschaf van dieselmotoren voor generatoren door de overheid in 2018-2019, nu prioriteit geeft aan het gebruik van nieuwe en op hernieuwbare energie gebaseerde centrales.
 
"Met EBT-gebaseerd is het milieuvriendelijker om dorpen die geen elektriciteit hebben, te elektrificeren, waaronder de Solar Power Plant (PLTS),", zei hij.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/684169/pln-unjuk-target-papua-terang-menreach-9689-persen

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.