Breaking

Huis van Democratie: Benoeming waarnemend Gouverneur op basis van technische regels



Het hoofd van het Huis van de Democratie, Ramdansyah, zei dat zijn partij van oordeel was dat de benoeming van een waarnemend gouverneur door de regering gebaseerd zou moeten zijn op zorgvuldig opgestelde technische regels, in overeenstemming met de algemene beginselen van goed bestuur (AUPB), en verwijzend naar aan democratische principes.

"In reactie op de verwarring over de benoeming van een waarnemend gouverneur om een vacature in te vullen in overeenstemming met artikel 201 van wet nummer 10 van 2016, verklaarde het Huis van de Democratie dat (de benoeming van een waarnemend gouverneur) gebaseerd moet zijn op zorgvuldige technische voorschriften ', zei Ramdansyah op basis van een schriftelijke verklaring die vrijdag in Jakarta is ontvangen.

Volgens hem zullen technische regels die in overeenstemming zijn met de AUPB, democratische beginselen, open, transparant en verantwoordelijk zijn, ervoor zorgen dat de benoeming van de waarnemend gouverneur de rechten van burgerlijke vrijheden niet schaadt en niet in strijd is met de bepalingen van de toepasselijke Wet en regelgeving.
 
Ramdansyah zei ook dat de regering technische regels moet maken met betrekking tot de bepaling van de waarnemend gouverneur, omdat dit een van de bepalingen is die zijn opgenomen in de juridische overwegingen in het Besluit van het Grondwettelijk Hof (MK) Nummer 67/PUU-XIX/2021.

Hij legde uit dat uit de juridische overwegingen van het MK blijkt dat de regering moet nadenken over en aandacht moet besteden aan het uitvaardigen van uitvoeringsvoorschriften als vervolg op artikel 201 van wet nummer 10 van 2016.

Er zijn dus meetbare en duidelijke mechanismen en vereisten die ervoor zorgen dat het invullen van deze functies niet voorbijgaat aan de principes van democratie.

Vervolgens, voegde hij eraan toe, zullen de technische voorschriften ook garanties bieden aan het publiek dat het mechanisme voor het invullen van functies op een open, transparante en verantwoordelijke manier plaatsvindt om competente leiders te produceren met integriteit in overeenstemming met regionale ambities.

"Bij gebrek aan technische voorschriften bepaalt artikel 1, lid 1, van wet nr. 8 van 2015 betreffende de regionale regering dat de waarnemend gouverneurs, regenten en burgemeesters ambtenaren zijn die afkomstig zijn uit middelhoge leidinggevende posities in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving. zal 'multi-interpretatie' zijn," vervolgde Ramdansyah.

Hij vertelde ook dat de technische regels voor het bepalen van de waarnemend gouverneur die openlijk door de regering zijn opgesteld, de TNI of Polri zouden kunnen benoemen.
 
Toch, voegde hij eraan toe, moet de benoeming verwijzen naar de veiligheidsvoorwaarden of kwetsbaarheid van een provincie, zoals geregeld in regeringsverordening in plaats van wet nummer 23 van 1959 betreffende de bepaling van gevaarlijke omstandigheden. De verordening stelt dat er drie niveaus van gevaar zijn.

"Het laagste niveau van gevaar is een burgerlijke noodtoestand waarbij het leger nog steeds niet betrokken is als regionale heerser. Vervolgens wordt de betrokkenheid van het leger als regionale heerser uitgevoerd wanneer een gebied een militaire noodsituatie en een oorlogsnoodgeval wordt. De TNI/Polri als waarnemend gouverneurs hebben geen reden", legt Ramdansyah uit.

Daarom, zo vervolgde hij, moedigt het Huis van de Democratie middenambtenaren met een duidelijk trackrecord aan om waarnemend gouverneur te worden.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2905017/rumah-democracy-penetapan-pj-gubernur-berdasarkan-aturan-teknis

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.