Breaking

Paulus Waterpauw ontmoet MRPB



Op de tweede dag van zijn officiƫle taak als waarnemend gouverneur van West Papua, ontmoette Paulus Waterpauw leiders en leden van de culturele instelling van de West Papoea Volksraad (MRPB), in Manokwari, West Papua.
 
"Als een inheems Papoea-kind dat gewoonten en cultuur aanhangt, ben ik verplicht om de zegen te vragen van de leiding en alle leden van de MRPB-instelling als een representatieve instelling van gewoonte, religie en vrouwen op deze Kasuaris-aarde", zei Waterpauw. .
 
Tijdens de bijeenkomst vroeg Waterpauw diverse input van de leiding aan leden van de MRPB als voorziening bij de uitvoering van diverse beleidsmaatregelen in de overheid ten behoeve van ontwikkeling en welzijn van inheemse volkeren in het kader van bijzondere autonomie (otsus).
 
"De MRPB-instelling is de 'geest' van Otsus, daarom moeten alle beleidslijnen en ontwikkelingen in het kader van Otsus in 13 districten en steden MRPB-overwegingen en aanbevelingen krijgen, zodat de implementatie van Otsus in de komende 20 jaar kan worden gemeten." hij zei.
 
Waterpauw nodigde ook MRPB-leiders en leden uit om deel te nemen aan het socialiseren van de duurzaamheid van speciale autonomie en de voorgestelde nieuwe autonome regio's (DOB) in elke regio.
 
"Samen voeren we goede en bevestigende staatstaken uit voor alle inheemse Papoea's in de provincie West Papua, niet voor de belangen van elites en bepaalde groepen", aldus Waterpauw.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/14397/paulus-waterpauw-silaturahmi-dengan-mrpb

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.