Breaking

MRP-voorzitter genaamd Misbruik van positieautoriteit en intern splitsen



Lid van de Papoea Volksvergadering (MRP) Dorince Mehue bekritiseerde de verklaring van MRP-voorzitter Timothy Murib over de nieuwe autonome regio (DOB) in Papua.

Hij vond de verklaring van Timothy dat het Paleis 'politieke verdeeldheid' voerde door de agenda voor de vorming van nieuwe autonome regio's of regionale expansie in Papoea goed te keuren, een verkeerde verklaring was en in strijd was met de ethiek van ambtenaren.
 
Dorince zei dat Timothy de MRP intern had verdeeld.

"Tot nu toe heeft de voorzitter van de MRP nooit een institutioneel mechanisme uitgevoerd door middel van een plenaire vergadering die werd bijgewoond door alle leden van de MRP om de verwerping van wet nr. 2 van 2021 betreffende de speciale autonomie voor Papoea te bespreken, die wordt aangeklaagd bij het Grondwettelijk Hof en de afwijzing van Papoea-Nieuw-Guinea", zei Dorince zoals geciteerd uit zijn verklaring, woensdag (25/5/2022).

"Dus eigenlijk was degene die de verdeling binnen de MRP-instelling deed de voorzitter van de MRP zelf," zei hij.

Wat betreft de uitnodiging van president Joko Widodo aan een aantal MRP-vertegenwoordigers in het Bogor Palace, West-Java op vrijdag (20/5/2022), beschouwde Dorince het als het prerogatief van de president om elke burger te horen en uit te nodigen.

"De president heeft het voorrecht om elke burger te horen en uit te nodigen, inclusief ons, zes Papoea MRP- en vier West-Papoeaanse MRP-leden die op 20 mei 2022 officieel door president Jokowi zijn uitgenodigd in het Bogor-paleis", legt Dorince uit.
 
Hij was ook van mening dat Timotheüs wijs, eerlijk en evenwichtig moest zijn in het aanvaarden van de verschillende aspiraties van inheemse Papoea's, zowel het steunen als het afwijzen van Papoea-Nieuw-Guinea.

Dorince oordeelde ook dat Timothy een ambtsschending had begaan.

De reden is dat Timothy volgens Dorince ook de MRP-regels voor bepaalde doeleinden heeft gewijzigd zonder het ministerie van Binnenlandse Zaken te raadplegen.

Hij vroeg de minister van Binnenlandse Zaken (Mendagri) Tito Karnavian om de leiding van de MRP en alle leden van de MRP op te roepen om de ambtsschendingen tegen PP 54 van 2004 junto PP 64 van 2008 met betrekking tot de Papoea Volksvergadering op te helderen.

"Het is heel duidelijk dat de MRP-voorzitter de autoriteit van zijn functie de schuld geeft van het handelen in naam van de MRP-instelling om de belangen van bepaalde groepen te behartigen", concludeerde Dorince.
 
Eerder zei de voorzitter van de MRP, Timothy Murib, dat het paleis verdeeldheid zaaide omdat het verschillende leden van de MRP had uitgenodigd zonder een mechanisme te gebruiken.

Zonder officiële toestemming van de instelling kwamen de leden van de MRP naar het Bogor Palace en stemden ze in met de speciale autonomiewet en regionale uitbreiding, twee zaken die tegen het standpunt van de MRP waren.

"Dit is een daad van vervalsing door de staat. We hebben het intern verduidelijkt met onze vrienden die naar het paleis gingen, ze kwamen terug, ze zeiden dat het op uitnodiging van de president was", zei Timothy.

"De daders van deze verdeeldheid zijn de centrale overheid, in dit geval de betrokken ministeries en de heer de president. Dus de centrale overheid zou introspectie moeten hebben, waarom blijven wij (inheemse Papoea's) onder geweld staan", zei hij.

BRON: https://nasional.kompas.com/read/2022/05/25/11174491/ketua-mrp-disebut-salah-gunakan-wetangan-jabatan-dan-laku-percepatan-di

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.