Breaking

LIRA nodigt Papoea-jongeren uit om zich voor te bereiden om DOB te verwelkomen



De Regional Leadership Council (DPW) van de People's Information Barn Youth (Pemuda LIRA Papua Province) hield een paneldiscussie met interreligieuze jongeren in Papua.

De activiteit, die op 20 mei werd gehouden in Waena, Jayapura City, had als thema "Strategieën voor het versnellen van de ontwikkeling van Papoea's vanuit het perspectief van interreligieuze jongeren in Papua".
 
Bij de activiteit waren interreligieuze figuren uit de provincie Papua, activisten en vertegenwoordigers van jongerenorganisaties in Jayapura City aanwezig.

Pastor Hiskia Rollo als algemeen voorzitter van de Fellowship of Churches in the Land of Papua (PGGP), die ook een van de presentatoren was op het evenement, vertelde de jonge generatie van Papua om deel te nemen aan de ontwikkeling van Papua.

Hij zei dat de huidige generatie jongeren zo goed mogelijk moet worden voorbereid om goede leiders te worden voor de toekomst van Papua.

"Laten we actief betrokken zijn bij het proces van natie- en staatsontwikkeling en vooral de ontwikkeling in het land Papua. Verschillen van mening zijn natuurlijk tussen ons, maar laat die verschillen ons er niet van weerhouden om vrede en welvaart te vinden", aldus Pdt. Heskia Rollo.

Volgens hem moeten meningsverschillen op de juiste manier worden aangepakt, en als Gods volk moeten we luisteren en Gods woorden gebruiken als een gids voor het leven, inclusief de leringen van liefde die worden overgebracht.
 
“Als religieus leider, vooral PGGP, dring ik er bij Gods volk in Papoea op aan zich te laten leiden door wat God tegen Mathius zei, 11 verzen 28-30. God leert ons om op verschillen te reageren met liefde en menselijkheid, niet met geweld. God wil dat de ontwikkeling van Papua in Gods liefde plaatsvindt. Laten we elkaar niet de schuld geven, maar onze harten verenigen om Papua in liefde en vrede op te bouwen", zei hij.

Ondertussen vertelde de voorzitter van de Papua-provincie LIRA DPW, Steve RA Mara., M.Han aan de media dat het belangrijk was om de activiteiten uit te voeren om inzicht te geven in de rol van de Papoea-jongeren in de ontwikkeling van de Indonesische natie en staat, in het bijzonder het land Papua.

"We hopen echt dat deze activiteit tegelijkertijd kan worden uitgevoerd, zodat er verlichting is voor onze jonge mensen om actief deel te nemen aan de opbouw van Papoea en de natie naar een gouden Indonesië in 2045", zei hij.

Hij hoopt dat de jonge generatie Papoea's niet zelfgenoegzaam zal zijn met de huidige situatie, zodat ze alleen zullen nadenken over demonstratieactiviteiten en negatieve dingen, maar meer strategisch gaan denken om alle veranderingen en verschillen die er zijn voor te bereiden en te accepteren.

"Omdat de veranderingen zullen blijven komen. Vandaag heeft het centrum ons bijvoorbeeld een nieuwe autonome regio gegeven. We moeten hier echt dankbaar voor zijn, omdat het de kwetsbaarheden van controle zal verkorten. Wij die ver weg wonen, hoeven niet langer naar Jayapura te gaan om bijvoorbeeld de gouverneur te ontmoeten, maar we kunnen rechtstreeks de regionale leiders in hun respectieve regio's ontmoeten, evenals de regenten die rechtstreeks kunnen coördineren met de gouverneur. Dit betekent dat het gemakkelijker kan zijn", zei hij.

Hij legde uit dat als de huidige realiteit is dat de toestand van de mensen aan de kusten en bergen nog verre van welvarend is, en dat dit de strijd is van de regering en alle partijen om de situatie te kunnen verbeteren.

"We zien dat het vandaag de dag heel echt is, mensen aan de kust en in de bergen, ontwikkeling is nog steeds minder zichtbaar, alsof de staat niet aanwezig is in die gebieden, ook al is dit omdat het niveau van controle ver weg is. Laten we meer openstaan voor de veranderingen die er zijn. Bereid je daarop voor", zei hij.

Dat gezegd hebbende, de angst voor negatieve effecten die zullen optreden als er een uitbreiding is, is normaal, maar dit kan worden overwonnen door de rol van de overheid om OAP zelf te beschermen.

"Ik denk dat de positieve impact meer zal zijn, bijvoorbeeld veel van onze afgestudeerden zijn werkloos, deze kunnen later bijvoorbeeld als ASN werken en dit zijn er duizenden, dan komt er een regiohoofd, de gouverneur en zijn plaatsvervanger, de regent en zijn plaatsvervanger, die in het gebied wonen, dus ik weet zeker dat ze een goede impact zullen hebben. Dan zal de ontwikkeling zeker sneller gaan dan niet uitgebreid. Als het een negatief effect heeft, hangt het van de overheid af of die het kan beschermen of niet. Als ik het kan beschermen, denk ik niet dat OAP schade zal oplopen”, legde hij uit.

“We moeten ons academisch voorbereiden. Zodat we later, net als het plan van de regering om PNS OAP te openen om de Nieuwe Provincie te vullen, het kunnen betreden. Dus mijn suggestie is ook aan de regering om Papoea-jongeren die al student zijn onder te brengen, zodat ze ambtenaren in het gebied kunnen binnengaan. Indien mogelijk zonder testen. Dan moeten ook degenen die ondernemer zijn zich voorbereiden om te kunnen concurreren", vervolgde hij.

BRON: https://beritalima.com/lira-ajak-pemuda-papua-prepare-diri-sambut-dob/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.