Breaking

Onbekenden steken hun huizen in brand, honderden Papoea's vluchten bij TNI-Polri Posts


Ongeveer 100 mensen, waaronder vrouwen en kinderen, zijn sinds zondagavond 22 mei gevlucht naar de TNI-Polri-post in Dogiyai Regency, Papua nadat de huizen en kiosken waarin ze woonden waren verbrand door bewoners van wie de afkomst nog niet bekend is.

"Het is waar dat van zondagavond tot maandagochtend huizen van bewoners op drie locaties zijn verbrand, dus vluchtten ze naar de TNI-Polri-posten", zei politiechef Dogiyai Kompol Bambang Suranggono in Jayapura, Papua, maandag 23 mei.
 
Hij legd
e uit dat het nog niet zeker was welke groep de verbranding heeft gedaan, maar het vermoeden bestond dat het de inheemse bevolking van Dogiyai en omgeving was.

"Het is niet bevestigd omdat ze hun krachten hebben gebundeld die aanvankelijk probeerden de markt af te branden, maar dat niet lukte, dus hebben ze het naar de huizen van mensen geleid", zei Kompol Bambang, geciteerd door Antara.

Hij verklaarde dat de situatie gespannen was omdat mensen die vuur wilden stichten verschillende niet-beveiligde locaties probeerden af te branden.

Er wordt zelfs beweerd dat het kantoor van Polsek, het hoofdkwartier van de politie van Dogiyai, ook het doelwit is geweest en op het punt staat te worden verbrand.

Momenteel zijn de veiligheidstroepen alert en heeft politiechef Bambang om extra troepen gevraagd om verdere branden te anticiperen.
 
"Volgens politiegegevens zijn 20 woningen in de dorpen Ikebo, Kimipugi en Ekimanida in brand gestoken, maar er zijn geen slachtoffers gevallen", zegt politiechef Dogiyai Kompol Bambang.

BRON: https://voi.id/berita/170472/rumahnya-dibakar-orang-tak-dikenal-ratusan-warga-papua-mengungsi-di-pos-tni-polri

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.