Breaking

Kominfo bereidt back-uptoegang voor Merauke-Timika SKKL-storingsbeperking voor



Het Ministerie van Communicatie en Informatie (Kominfo) zorgt voor back-up communicatietoegang, zodat verbindingen in het Merauke-Timika-gebied soepel blijven lopen, ook al hebben ze moeite om toegang te krijgen vanwege de ontkoppeling van het Marine Cable Communication System (SKKL).

Minister van Communicatie en Informatie (Menkominfo) Johnny G. Plate legde dinsdag uit dat om te anticiperen op het probleem, PT Telkom Indonesia drie back-uptoegangen heeft voorbereid.

"Telkom en het Ministerie van Communicatie en Informatica hebben alternatieve netwerken voorbereid die tijdens het reparatieproces kunnen worden gebruikt. Momenteel is het gebruikte netwerk van Backup Link van 3,25 GB, vervolgens 1,25 GB van Palapa Ring en van satelliet van 2 GB. beschikbaar om te dienen, heeft op dit moment telecommunicatieprioriteit nodig", zei Johnny G.Plate van het ministerie van Communicatie en Informatica, Jakarta, dinsdag.

Wat internet betreft, kunnen er prioriteitsaanpassingen zijn, bijvoorbeeld het gebruik van Astinet of internetdiensten met de doelmarkt van Telkom's activiteiten als het vlaggenschipprogramma van Telkom Indonesia omdat het brede toegang heeft tot openbare voorzieningen.

Ondertussen wordt voor individuele netwerken die door de gemeenschap worden gebruikt via IndiHome en Telkomsel, nog steeds de juiste distributie voorbereid om te voldoen aan de behoeften van de gemeenschap op het gebied van communicatie.

Naast het verstrekken van internettoegang met prioriteitsdistributie, zorgt het ministerie van Communicatie en Informatica ervoor dat telefooncommunicatiediensten of het "Voice" -netwerk nog steeds volledig kunnen worden gebruikt door de mensen in Oost-Indonesië.

De beschikbaarheid van het telecommunicatienetwerk via spraak werd ook bevestigd door PT Telkom Indonesia als leverancier van glasvezelkabel (FO) in het gebied van Merauke naar Timika.

"Sinds gemeld werd dat er een storing was, zijn we doorgegaan met het monitoren en coördineren met gerelateerde operators, in dit geval Telkom en Telkomsel. Wat betreft spraakdiensten, geven we er prioriteit aan dat de diensten die zijn voorbereid door Telkom 100 procent 'spraak' kunnen leveren. '. In ons Telecommunicatie Monitoring Centrum (PMT) monitoren we zodat de communicatie van en naar Papua daarbij kan dienen', zegt waarnemend directeur van PPI, Ministerie van Communicatie en Informatica Ismail.

Ondertussen wordt verwacht dat de gemeenschap tijdens de reparatie van de Merauke - Timika SKKL kan profiteren van telecommunicatiediensten voor verbindingsbehoeften die zijn opgenomen in de prioriteitsschaal.


BRON: https://papua.antaranews.com/berita/682865/kominfo-prepare-access-cadangan-mitigasi-angguan-skkl-merauke-timika

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.