Breaking

De provinciale regering van Papoea produceert op agressieve wijze menselijke hulpbronnen die klaar zijn om te werken




De provinciale regering van Papoea moedigt via het ministerie van Industrie en Handel, MKB en lokale Manpower het Job Training and Industry Centre (BLKI) aan om Human Resources (HR) te produceren die klaar zijn om te werken in Cenderawasih Earth.

Hoofd van de Peridagkop, MSME en Manpower Service, Omah Laduani Ladamay in Jayapura, zei woensdag dat om de werkloosheid in Papua te verminderen, samenwerking van alle partijen nodig is.

"Het doel van het regionale ontwikkelingsplan op middellange termijn (RPJMD) volgend jaar is dat het werkloosheidspercentage één procent zal bereiken", zei hij.
 
Om dit cijfer terug te dringen, kan volgens Omah de baan van de BLKI na het geven van de training direct worden ingezet.

"Dit jaar is ons werkloosheidspercentage gedaald tot drie procent van de vier procent van het voorgaande jaar", zei hij.
 
Hij legde uit dat het vorig jaar was gestegen als gevolg van de COVID-19-pandemie, omdat veel werknemers werden ontslagen, maar nu is gedaald als gevolg van de steeds verder aflopende pandemie.
 
"Om deze reden is een van onze inspanningen om het werkloosheidscijfer te verlagen, het drukken van menselijke hulpbronnen die klaar zijn om te werken volgens de behoeften van het werkveld", zei hij opnieuw.
 
Hij voegde eraan toe dat zijn partij momenteel aandringt op de implementatie van een centraal programma in Papua, namelijk het Skills Development Centre met het Papua Job Training and Industry Centre (BLKI), dat een belangrijke rol speelt in dit programma.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/682933/pemprov-papua-gencar-mencetak-sdm-ready-work

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.