Breaking

Optimalisatie van de zeetolweg, ministerie van Transport stelt vissers in staat in havens in Papua



Het Ministerie van Transport cq het Directoraat-Generaal van Zeetransport via KSOP Klasse II Jayapura bekrachtigt en bevordert zowel het bedrijfsleven als de socialisatie van de scheepvaartveiligheid voor vissers, wat wordt uitgevoerd in de oude haven van Waiya Pier, Depapre District, Jayapura Papua. Dit wordt gedaan als een van de strategieën om de Sea Highway in Papua te optimaliseren.

Hoofd van KSOP Klasse II Jayapura Capt. Roni Fahmi voerde samen met het hoofd van de Jayapura Regency Marine and Fisheries Service, Rudi Abdiner Saragih, die namens de Jayapura Regent aanwezig was, activiteiten uit om de gemeenschap te versterken om de kwaliteit van de vangsten en de zeilveiligheid en de beroepsvaart te verbeteren beheer.
 
"Deze activiteit is een implementatie van het algemene doel, namelijk de geest van het versnellen van de ontwikkeling via het National Strategic Sea Highway Program en het specifieke doel om kustgemeenschappen en vissers in de Tanah Merah-baai, Depapre te versterken en te bevorderen", zei Capt Roni, woensdag. (11/5/2022).

Volgens hem is deze empowerment- en coachingactiviteit zeer noodzakelijk omdat de vaardigheden en capaciteiten in het bedienen van schepen voor mensen en vissersvaartuigen moeten voldoen aan veiligheidsnormen en procedures voor de bediening van schepen op zee.

"De activiteiten die in samenwerking met de Jayapura Regency regering worden uitgevoerd, bestaan uit het socialiseren van de scheepvaartveiligheid voor traditionele vissers, het distribueren van reddingsvesten (boeien) veiligheidsuitrusting en bewakingslichten of vissersbootgidsen en het opmeten van vissersvaartuigen onder GT 7 voor scheepsdocumenten of kleine pasjes als legalisatie. eigendom van het schip," zei hij.

Bij dezelfde gelegenheid verwelkomde en verwelkomde het hoofd van de Jayapura Regency Maritime Affairs and Fisheries Service, Rudi Abdiner Saragi, dit samenwerkingsprogramma.
 
Deze activiteit is een echte implementatie van het versnelde ontwikkelingsprogramma in Jayapura Regency, dat een vervolg is op de exploitatie van de haven van Depapre.

"Deze activiteit is zeer nuttig en kan zeker de productiviteit van vissers van het ministerie van Landbouw verhogen bij het bereiken van mariene vangsten ter ondersteuning van regionale superieure goederen, namelijk de zee- en visserijsector. Deze superieure goederen kunnen dan tolvracht worden en pioniers in het ondersteunen van de National Sea Toll Program Het Marine Highway-programma Dit is wat de link zal zijn tussen de markt en de 39 visserijgroepen die in de Depapre zijn gevormd, "zei hij.

In lijn daarmee waardeerde de secretaris van de Jayapura Provincial Maritime and Fisheries Service ook de activiteiten van het ministerie van Transport via een van de UPT-directoraten-generaal voor zeetransport, namelijk KSOP klasse II Jayapura, die rechtstreeks betrokken was bij visserij- en kustgemeenschappen, dit is te zien aan het enthousiasme van de mensen die aanwezig waren en ook aan de voordelen die direct voelbaar zijn voor het publiek.
 
Uncen academici en ook het hoofd Strategische Papua-analyse van een professionele Papoea-onderzoeksgemeenschap, Laus Rumayom, waren ook aanwezig en waardeerden deze activiteit enorm.

"Dit moet natuurlijk worden toegejuicht en ondersteund worden door de provinciale en regentaatregeringen om synergie en ondersteuning te bieden aan het programma van de heer president Joko Widodo. In de toekomst zijn gegevens en paraatheid van de vissers van Tanah Merah Bay nodig om de toonaangevende goederen in zee- en visserijsector, zelfs op exportniveau", zegt Laus Rumayom, die ook een expert is bij het Presidential Staff Office 2021.

BRON: https://m.liputan6.com/amp/4960341/optimalkan-tol-laut-kemenhub-berdayakan-nelayan-dunia-pelabuhan-di-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.