Breaking

Jonge leiders lanceren Papua Generation Hope Foundation



Een jonge Papua-leider, Methodius Kossay, heeft zaterdag (28/5/2022) in Jakarta virtueel de Papua Generation Hope Foundation (HGMP) gelanceerd die zich richt op sociale en religieuze gebieden.

"De focus van de stichting is om de menselijke persoon, in het bijzonder de Papoea-generatie als geheel, op te bouwen als een onderwerp van verandering door de ontwikkeling van sociaal karakter en moraal in het licht van de waarheid", zei Methodius Kossay in zijn opmerkingen na de lancering. processie uitgevoerd door de oprichter van de Papua Generation Hope Foundation, Jacob Pelamonia en bijgewoond door een aantal genodigden. .
 
In een door de redactie ontvangen schriftelijke verklaring stelt de promovendus van de Trisakti University, Jakarta, dat de visie van de Papua Generation Hope Foundation is om een jonge generatie vol hoop, optimisme, veerkracht en impact te maken. Ook deze stichting heeft een missie, namelijk door de liefde van Christus de jonge generatie Papua op te bouwen en te versterken in karakter en morele vorming.

De missie van de Harapan Generasi Papua Foundation is ook om de waarden van Gods waarheid op te bouwen en bij te brengen op basis van gemeenschap, training en educatieve hulp te organiseren die een integraal onderdeel is van de ontwikkeling van het Papoea-volk als geheel.

Bovendien, het ontwikkelen en optimaliseren van de competentie van de jonge Papoea-generatie en het hebben van het vermogen om competitief te zijn in de wereld van werk in de principes van geloof, liefde en hoop met de prioriteit van waarden, zoals liefde, waarheid, integriteit, professionaliteit , proactiviteit, uitmuntendheid en menselijkheid.

In de toekomst zal de Stichting Harapan Generasi Papua onderwijs en training geven aan de jonge generatie Papua in de vorm van cursussen, bijlessen of studies, en diverse andere trainingen. Daarnaast het uitvoeren van sociale excursies en excursies naar weeshuizen, verpleeghuizen en verpleeghuizen om de sociale gevoeligheid aan te scherpen.

De Harapan Generasi Papua Foundation organiseert ook coaching voor studenten op scholen, campussen, slaapzalen of huurhuizen, vooral uit Papua, die hun studie voortzetten in de regio Groot-Jakarta. Zijn partij zal ook trainingen geven aan Papoea-studenten die afstuderen van bachelor- en masterprogramma's voordat ze de arbeidsmarkt betreden.
 
Bij die gelegenheid stelde Jacob Pelamonia dat het potentieel van de jonge Papoea-generatie enorm is. Tot nu toe is er echter geen ideale container om hun potentieel te huisvesten en te versterken. Daarom kan de aanwezigheid van Stichting Papua Generation Hope dit potentieel ontwikkelen zodat de jonge Papoea-generatie productief kan zijn voor zichzelf en de toekomst van Papua.

“We bidden en hopen allemaal dat we via de Papua Generation Hope Foundation, opgericht door een jonge Papoea-figuur Methosius Kossay, een jonge generatie kunnen krijgen die slim, creatief, het juiste en gekwalificeerde karakter en moraal heeft. Pogingen om zo'n generatie te krijgen zijn niet alleen verbale taal, maar worden gevolgd door echte acties en werken", zei Jacob.

BRON: https://www.beritasatu.com/news/932919/figure-muda-laukan-yayasan-harapan-generation-papua/?view=all

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.