Breaking

Papoea-politiechef: Zes demonstranten liepen schotwonden op tijdens anarchistische actie



De hoofdinspecteur-generaal van de Papoea-politie, Mathius Fakhiri, verklaarde dat een anarchistische demonstratie van een groep bewoners bij de Tor Atas-brug de Sarmi-politieagenten dwong resoluut op te treden tegen hen, waarbij zes bewoners werden neergeschoten en gewond raakten.

Volgens een rapport ontvangen door de Kapolda, viel de anarchistische demonstrant aanvankelijk de regionale secretaris (Sekda) Sarmi Elias Bakay aan, waardoor hij gewond raakte aan het hoofd.

"Als gevolg van de anarchie vuurden officieren waarschuwingsschoten af op de demonstranten die compensatie eisten voor de betaling van de gebruikelijke rechten van de Upper Tor-brug. Ze bleven aanvallen met scherpe wapens en traditionele wapens, zoals pijlen, waardoor drie leden overbleven. gewond", verklaarde inspecteur-generaal Pol. Fakhiri vertelde Antara in Jayapura, vrijdag (27/5) nacht.

Hij legde uit dat de zes demonstranten die schotwonden hadden opgelopen, Rio Weiraso, Tandius Saroni, Izak Anabe, Leo Weraso, Dedeus Sarone en Esra Mamawiso waren.

Het incident, dat plaatsvond op vrijdag (27/5) rond 17.00 uur WIT, begon toen leden van de Sarmi-politie probeerden de blokkering van de brug te verspreiden door ongeveer 100 leden van de gemeenschap, samen met Tor Atas, Apawer en Mafen Tor. , die betaling eiste van de gebruikelijke rechten van de Tor Atas-brug.

Pemalangan die sinds 15.00 uur WIT is uitgevoerd, heeft ervoor gezorgd dat het verkeer van en naar Sarmi onbegaanbaar is.

Rond 17.00 uur WIT bezocht Sarmi regionaal secretaris Elias Bakay samen met Sarmi politiepersoneel onder leiding van het hoofd van de operatie AKP Josua Abba de TKP en hield een ontmoeting met de massa die de gevangenschap uitvoerde, maar vond geen duidelijk punt met betrekking tot de betaling .

Ontevreden met het resultaat van de bijeenkomst vervolgden de massa's vervolgens de secretaris van regionaal secretaris Sarmi, die probeerde zichzelf te beschermen maar nog steeds werd achtervolgd.

Fakhiri legde uit dat de officieren de massale actie hadden gestopt door de weg te blokkeren, maar hun actie werd steeds anarchistischer en vielen leden aan met speren en pijlen.

Als reactie op deze situatie losten de agenten waarschuwingsschoten.

"Momenteel houden de demonstranten nog steeds stand in Mafentor Village en blokkeren ze de weg", zei de hoofdinspecteur-generaal van de regionale politie Pol. Fakhiri

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2906121/kapolda-papua-enam-pendemo-alami-luka-tembak-dalam-aksi-anarkis

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.