Breaking

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat stelt vissers in Papua in staat om de zeesnelweg te optimaliseren




Het directoraat-generaal Zeetransport van het Ministerie van Transport via KSOP Klasse II Jayapura geeft de vissers de mogelijkheid om de veiligheid van de scheepvaart te versterken en te verspreiden onder de vissers in de oude haven van Waiya Pier, Depapre District, Papua, als een strategie voor het optimaliseren van de maritieme snelweg.

"Het specifieke doel van deze activiteit is het versterken en bevorderen van kustgemeenschappen en vissers in Tanah Merah Bay, Depapre", zei Roni Fahmi, hoofd van Jayapura KSOP Class II in een verklaring in Jakarta, woensdag.

Het hoofd van Jayapura Class II KSOP Roni Fahmi voerde samen met het hoofd van de Jayapura Regency Marine and Fisheries Service, Rudi Abdiner Saragih, die aanwezig was als vertegenwoordiger van de Jayapura Regent, activiteiten uit om de gemeenschap te versterken om de kwaliteit van de vangsten en de zeilveiligheid te verbeteren evenals professioneel verzendbeheer.

Volgens hem is deze empowerment- en coachingactiviteit zeer noodzakelijk omdat de vaardigheden en capaciteiten in het bedienen van schepen voor mensen en vissersvaartuigen moeten voldoen aan veiligheidsnormen en procedures voor de bediening van schepen op zee.

"De activiteiten die in samenwerking met de regering van Jayapura Regency worden uitgevoerd, bestaan uit het socialiseren van de scheepvaartveiligheid voor traditionele vissers, het uitdelen van veiligheidsuitrusting in de vorm van boeien en bewakingslichten of vissersbootgidsen en het opmeten van vissersboten onder GT 7 voor scheepsdocumenten of kleine passen als eigendom legalisatie. schip," zei hij.

Hoofd van de Jayapura Regency Maritime Affairs and Fisheries Service, Rudi Abdiner Saragi, zei dat deze activiteit een echte implementatie was van het ontwikkelingsversnellingsprogramma in Jayapura Regency, dat een vervolg was op de exploitatie van de haven van Depapre.

Deze activiteit, zei hij, is zeer nuttig en kan zeker de productiviteit van vissers van het ministerie van Landbouw verhogen bij het bereiken van mariene vangsten ter ondersteuning van regionale superieure goederen, namelijk de zee- en visserijsector. Dit superieure product kan dan de lading van de zeetolweg worden en een pionier in het ondersteunen van het National Marine Highway Program.

"Dit zeesnelwegprogramma zal dienen als een verbinding tussen de markt en de 39 visserijgroepen die in Depapre zijn gevormd", zei hij.

Uncen-academici en ook het hoofd van Strategische Papua-analyse van een professionele Papoea-onderzoeksgemeenschap, Laus Rumayom, waarderen deze activiteit en worden nog steeds ondersteund door de provinciale en districtsregeringen om synergie en ondersteuning te bieden aan programma's van de centrale overheid.

"In de toekomst zijn gegevens en de paraatheid van de vissers van Tanah Merah Bay nodig om toonaangevende grondstoffen in de zee- en visserijsector en zelfs op exportniveau te vergroten", zegt Laus Rumayom, die ook een expert is bij het Presidential Staff Office 2021. .

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/682937/kemenhub-berdayakan-nelayan-di-papua-to-optimalkan-tol-laut

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.