Breaking

DOB-beleid blijft actief



Het plan voor de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) is nog steeds een fel bediscussieerde polemiek. Er vond een reeks afwijzingen plaats met betrekking tot DOB. Demonstraties op stevige verklaringen van meerdere personen. De rijksoverheid verklaarde echter dat het plan voor de verdeling van de provincie in Papua zou doorgaan. Coördinerend minister van Politieke, Juridische en Veiligheidszaken (Menkopolhukam) Mahfud MD zei dat het plan voor de vorming van een nieuwe nieuwe autonome regio in Papua wordt voortgezet.

Verder, zei Mahfud, zijn er partijen die nieuwe autonome regio's in Papua wel of niet leuk vinden, dat is normaal. “Voor de DOB-regering is dat de manier. Dat sommigen het leuk vinden, anderen niet, dat is normaal.

Elke wet is niet alleen nieuwe autonome regio's, als je degenen wilt zien die het er niet mee eens zijn, zijn er mensen die het er niet mee eens zijn', zei Mahfud MD op het Presidential Palace Complex, maandag (23/5/2022).

Mahfud zei dat de brief van de president (Surpres) met betrekking tot het wetsontwerp over de vorming van nieuwe autonome regio's (DOB) is ingediend bij de DPR.
De regenten bereiden zich ook voor om kandidaat te worden voor het gouverneurschap in de nieuwe autonome regio's. Aan de andere kant onthulde Mahfud dat er nog steeds alleen demonstraties waren die het niet eens waren met de DOB.

"We willen later alleen de juridische en politieke procedures zien, of de constitutionele procedures nu correct zijn of niet, of de kwestie van mening anders kan zijn.

Dat wordt later beslist", legt hij uit.

Ter informatie, de DPR stelt tijdens de plenaire vergadering van de DPR op 12 april 2022 officieel drie wetsvoorstellen vast met betrekking tot de verdeling van het grondgebied in Papoea in een DPR-initiatiefwetsvoorstel. over de oprichting van de provincie Centraal-Papoea, en het wetsvoorstel over de oprichting van de provincie Papua Centraal-gebergte.

Het wetgevend orgaan (Baleg) van de DPR keurde drie wetsvoorstellen goed die moesten worden aangenomen als het initiatiefvoorstel van de DPR, namelijk het wetsvoorstel voor de provincie Zuid-Papua, het wetsvoorstel voor de provincie Centraal-Papoea en het wetsvoorstel voor de provincie Papua voor de centrale hooglanden. Baleg stelde voor om de naamgeving van de nieuwe provincies aan te passen aan het gebruikelijke grondgebied van Papua.

BRON: https://time.online/6881-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.