Breaking

De overheid bouwt micro-waterkracht-elektriciteit in het Arfak-gebergte



Het Ministerie van Energie en Minerale Hulpbronnen heeft samen met de regionale regering van West Papua een microwaterkrachtcentrale (PLTMH) gebouwd in Upper Village, Anggi District, Arfak Mountains, West Papua.

De regering heeft de energiecentrale gebouwd als een vorm van implementatie van het dedieseliseringsprogramma van de dieselcentrale in nieuwe en duurzame energiecentrales die milieuvriendelijker en duurzamer zijn.
 
"Deze stap ondersteunt het regeringsprogramma voor de-disselisatie, dus begin langzaam met het elimineren van diesel die niet-hernieuwbare brandstof gebruikt", zei directeur planning en ontwikkeling van nieuwe hernieuwbare energie-infrastructuur en energiebesparing bij het ministerie van Energie en Minerale Hulpbronnen Hendra Iswahyudi. in een verklaring geciteerd in Jakarta, zaterdag.
 
De regering voorspelt dat het potentieel voor de opwekking van waterkracht in West-Papoea enorm is, met meer dan 3.000 megawatt. Dit heeft het potentieel om de betrouwbaarheid van de elektriciteitsvoorziening te vergroten, evenals voor het dedieselisatieprogramma.
 
Het project voor de bouw van een microwaterkrachtcentrale in het Anggi-district, in het Arfak-gebergte, is baanbrekend en zal binnen zes maanden worden gebouwd. De regering streeft ernaar het project in november 2022 af te ronden.
 
"Met het potentieel van beschikbaar land en rivieren, evenals arbeids- en bouwmaterialen en de gemeenschap, is het mogelijk om te worden gemachtigd zodat een PLTMH in dit gebied wordt gebouwd", zei Yosias Saroy, regent van Arfak Mountains Regency.
 
De bouw van de elektriciteitscentrale maakt gebruik van de staatsbegroting van het directoraat-generaal voor nieuwe hernieuwbare energie en energiebesparing van het ministerie van energie en minerale hulpbronnen met een capaciteit van 135 kWe via een on-grid-regeling die is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk van de klant van Manokwari Dienst Uitvoeringseenheid (UP3).
 
Het elektriciteitssysteem van Anggi bestaat uit een geïsoleerd systeem dat wordt gevoed door drie PLTD-motoren die eigendom zijn van de regering van het regentschap van de Arfak Mountains. Ondertussen wordt het beheer en de exploitatie van het elektriciteitssysteem uitgevoerd door PT PLN (Persero) UP3 Manokwari - UPL Prafi via de samenwerkingsovereenkomst Operation Handover (STO).
 
Per maart 2022 bedroeg het aantal klanten van PT PLN (Persero) UP3 Manokwari op het Anggi-elektriciteitssysteem 682 klanten met een totaal aangesloten vermogen van 968,10 kVa.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2907465/government-bangun-listrik-mikro-hidro-di-pegunungan-arfak

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.