Breaking

De uitbreiding van Papua in de ogen van de regent van Puncak



De regent van Puncak Papua, Willem Wandik, heeft zijn eigen visie op de uitbreiding van Papua of de nieuwe autonome regio (DOB).
ADVERTENTIE

Volgens het DPR RI-wetsvoorstel dat werd goedgekeurd tijdens de plenaire vergadering van de DPR op 12 april, werd gesteld dat de vorming van 3 nieuwe provincies in Papua, namelijk . Provincie Zuid-Papoea, Wetsvoorstel tot oprichting van Provincie Centraal-Papoea.

Zelfs de DPR RI heeft zondag (15/5/2022) een presidentiële brief (surpres) ontvangen over het wetsvoorstel voor de uitbreiding van Papua.

De regent van Puncak, Willem Wandik, reageerde op deze verrassing. DOB is volgens hem niet zomaar een discours.

"In juni komt de onderdrukking aan de orde en zal zo snel mogelijk worden bekrachtigd. Als er nog steeds mensen zijn die weigeren, is dat goed. Als iemand dit voorstel accepteert, is dat prima", legde hij uit tijdens een ontmoeting met verslaggevers op zaterdagmiddag (28 /5/2022) in Jayapura.

Voordelen van de uitbreiding van Papua

Willem ziet dat de aanwezigheid van de verdeling van Papua heel gunstig is, vooral voor inheemse Papua's (OAP), van het scheppen van banen tot het ontwikkelen van Cenderawasih Earth.
 
"Als deze 3 provincies worden verdeeld, dan komen er regiohoofden, gouverneurs en plaatsvervangend gouverneurs voor OAP. Omdat het in de Bijzondere Autonomiewet staat, worden regiohoofden op provinciaal niveau geleid door OAP. Dit is heel goed", zegt hij. uitgelegd.

Dan, bij het openen van banen, zullen de 3 verdeelde regio's veel staatsambtenaren (ASN) nodig hebben die voor bestaande agentschappen zullen werken.

"En dit kan worden ingevuld door jonge wetenschappers in Papua. Afgestudeerden van de Universiteit van Cenderawasih, eenmaal afgestudeerd zijn er 1000 mensen. Stel je voor dat deze jonge wetenschappers verspreid zouden zijn in nieuwe autonome regio's, de vacatures zouden wijd open zijn", zei hij. .

In termen van ASN-banen is het te berekenen, om nog maar te zwijgen van andere banen in de dienstensector of het ondernemerschap en dergelijke die zeer wijd open staan.

"Dit omvat de begrotingscyclus in Papua. Als deze nieuwe autonome regio wordt gevormd, zal naar schatting Rp 60-80 biljoen in één fiscaal jaar circuleren. Het is zeker dat de economie zal groeien", zei hij.

Regent Willem begrijpt de angst van de OAP voor het risico van nieuwe autonome regio's met veel mensen van buiten Papua die Papualand binnenkomen en er wonen.

De dynamiek in een ontwikkelingsland of -regio is de opkomst van nieuwe mensen op die plek. Amerika heeft bijvoorbeeld heel weinig autochtone burgers en veel mensen van buiten Amerika zijn naar het gebied gekomen met veel voordelen, bijvoorbeeld uit India, China, Indonesië en nog veel meer.

“Hetzelfde geldt voor Papua. Momenteel zijn er zeer weinig OAP’s. Dan wordt de problematiek van nieuwe autonome regio’s geïntensiveerd. We zijn ons ervan bewust dat de angst voor de komst van andere mensen van buiten Papua angst zal veroorzaken. en DOB is een geschenk, evenals het resultaat van gezamenlijk gebed en beantwoord door God," zei hij.

BRON: https://kumparan.com/bumi-papua/pemekaran-papua-di-mata-bupati-puncak-1yAMfmIl3WK/full

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.