Breaking

Papoea's twijfelen bij het beheer van de nieuwe provincie, Lukas Enembe kiest ervoor om DOB af te wijzen




Een verrassende verklaring kwam uit de verklaring van de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, over de reactie op het beleid van de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) Papua dat momenteel wordt besproken door de DPR. Hij verklaarde luchtig dat het plan voor de uitbreiding van de nieuwe autonome regio's de Orang Asli Papua (OAP) niet ten goede zou komen, omdat het aantal lokale bewoners niet gelijk was aan het aantal migranten dat naar verwachting zou arriveren na het splitsingsbesluit.

De zittende gouverneur beweerde ook dat het Papoea-volk het uitbreidingsplan verwierp omdat ze niet over voldoende personele middelen beschikten om de drie nieuwe provincies te besturen. Daarnaast vindt hij ook dat de Papoea's niet direct betrokken zijn bij de beleidsplannen van de rijksoverheid.

De paradox van de gouverneur die aan zijn eigen volk twijfelt

Een van de taken van een gouverneur buiten zaken die betrekking hebben op het beleid, is aandacht te schenken aan de mensen die hij leidt. De vooruitgang van de menselijke hulpbronnen en de kwaliteit van de ontwikkeling in een regio worden ook beïnvloed door het aandeel van een gouverneur. De verklaring van Lukas Enembe en de reden om de DOB af te wijzen, simpelweg omdat hij vond dat OAP niet de capaciteit en capaciteit had om een nieuwe provincie te beheren, was als een klap in het gezicht. Vooral tijdens zijn leiderschapsperiode, die bijna 10 jaar als kapitein voor Papua was, maar niet in staat leek op te tillen en zijn eigen mensen trots te maken.

Terwijl in het vorige momentum, in het bijzijn van medewerkers van de lokale overheid in Papua, Lukas Enembe ASN luid aanmoedigde om een leider in het ontwikkelingsproces in Papua te vragen, gevormd door middel van verschillende trainingen en competentieontwikkeling. Als het breder wordt getrokken, kan dit een van de belangrijkste punten zijn om het nieuwe uitbreidingsbeleid van Papoea-Nieuw-Guinea in de toekomst te verwelkomen.

Het verzamelen van de belofte van Luke Enembe om Papoea-Nieuw-Guinea te steunen

Terug naar een van de taken van de Gouverneur en zijn relatie met de ontwikkeling van de gemeenschap die hij leidt. Dat de kwestie van het regionale expansiebeleid opnieuw niet nieuw is voor het Papoea-volk. Dit is een vorm van aandacht van de rijksoverheid voor inspanningen om de ontwikkeling van het Papua-gebied te versnellen. Meer specifiek, vóór Lukas Enembe, die momenteel voor twee termijnen als gouverneur van Papua fungeert. Dit probleem is in sommige gemeenschappen naar voren gekomen in een studie om te hopen.

In een studie van het Nationaal Planbureau voor Ontwikkeling (Bappenas) wordt zelfs gesteld dat een van de argumenten voor de uitbreiding van een gebied onder meer de noodzaak is om de lange span of control tussen de overheid en de gemeenschap. Een kortere span of control en een meer billijke fiscale toewijzing moeten dienen als het basiskapitaal voor het verbeteren van de dienstverlening in elke regio, vooral voor de nieuw gecreëerde regio's. In dit geval vervult de provincie Papua de argumenten die de uitbreiding ondersteunen omdat haar grondgebied zo breed is.

Het lijkt er echter op dat u niet achter wilt blijven bij het momentum van het probleem, als u niet gebeld wilt worden, gebruik het dan. In 2013, toen Lukas Enembe campagne voerde voor de kandidatuur van de gouverneur. Voor duizenden mensen die het Sinapuk-plein bevolken, verklaarde Wamena luid dat hij de laatste gouverneur van Papua was. De verklaring bevestigt indirect dat hij het eens is met de verdeling van de provincie Papua, waaronder de Centrale Bergen met Wamena als hoofdstad. Volgens verschillende hooggeplaatste Papoea-figuren bereikte de overwinning van Lukas Enembe en (wijlen) Klemen Tinal zelfs meer dan 50% omdat ze de kwestie van de verdeling van provincies in elke campagne ter sprake brachten. Een strategie om in te spelen op actuele problemen, maar ook om de verwachtingen van mensen te wekken.

De kwestie van regionale expansie is eigenlijk munitie geworden voor Lukas Enembe om de aandacht van de mensen te trekken. Hij nam ontslag drie jaar voordat de gouverneurs-nominatiecampagne plaatsvond, namelijk in 2010. Op dat moment was hij nog steeds voorzitter van de Vereniging van Regenten in de Centrale Hooglanden van Papua, een krachtig voorstel voor de vorming van een nieuwe provincie. Het voorstel sluit aan bij de houding van de centrale regering als deze uiteindelijk niet gehoor geeft aan de ambities van de gemeenschap om van het centrale berggebied een infrastructuurgebied te maken om het langdurige isolement te doorbreken. In die tijd was, afgezien van transportproblemen, ook het gebied van de Centrale Bergen een grote zorg, ondanks zijn zeer rijke natuurlijke hulpbronnen. Hij zei dat 70% van de 1,2 miljoen inheemse Papoea's in het gebied als arm werden aangemerkt.

Lukas was ook van mening dat de slechte infrastructuur in het gebied van de Centrale Bergen vermoedelijk te wijten was aan de discriminerende houding en nalatigheid van de provinciale regering van Papua. Hoewel de centrale regering destijds een moratorium op regionale expansie oplegde, was Lukas er zeker van dat de centrale regering de oprichting van de provincie Central Mountains zou goedkeuren. Hij hoopt dat in 2011 het voorstel om een provincie te vormen door het Rijk wordt aangenomen. Bovendien is er voldaan aan de eisen voor de vorming van een provincie, er zijn namelijk al 10 districten en ondersteuning van 1,2 miljoen mensen in het gebied.

Lukas Enembe's digitale voetafdruk van ondersteuning voor DOB-beleid

Zoals een spreekwoord, wat we zaaien is wat we oogsten, evenals voetafdrukken in de digitale wereld. De steunbetuiging voor DOB door Luke Enembe, waarvan destijds miljoenen paar ogen en oren getuige waren, is voor sommigen nog steeds een herinnering. Voorzitter van Comité II DPD RI Yorrys Raweyai zei dat de uitbreiding van nieuwe autonome regio's in Papua een verzoek was van de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, samen met alle elementen aan de centrale overheid in 2018. Via het Otsus Plus-concept kwam hij met alle the elements, vroeg om uitbreiding en specifiek om Laapago per direct uit te breiden tot pilot-provincie infrastructuur.

De vorming van nieuwe autonome regio's in Papua is tijdens haar reis door de dynamiek van de politieke en juridische processen gegaan die toen zijn afgerond. Overheidsvoorschriften zijn ondertekend en wet nummer 2 van 2021 met betrekking tot de tweede wijziging van wet nummer 21 van 2001 betreffende speciale autonomie voor de provincie Papua is uitgevaardigd.

Dus als Luke Enembe op dit moment zegt dat hij weigert, wordt het een meervoudsverwarring omdat hij in feite nog steeds met dezelfde gouverneur te maken heeft, maar met veranderde houdingen en gedachten verschijnt. Zelfs het excuus dat uit de gouverneur kwam was erg naïef. Uit de vermelding dat de gemeenschap geen verdeeldheid nodig heeft om te twijfelen aan Papua's menselijke hulpbronnen bij het besturen van de nieuwe provincie in de toekomst.

Als een gouverneur alleen twijfelt aan de capaciteiten en middelen van de mensen die hij leidt, dan verdienen we ook te twijfelen aan het leiderschap en de capaciteit van een gouverneur die de aarde van Cenderawasih 10 jaar heeft geleid. Misschien is deze toestand een van de redenen waarom het voor Papua moeilijk is om vooruit te rennen.

BRON: https://time.online/6856-2/


Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.