Breaking

Leercurriculum ontwikkelen, kostschool Papoea Taruna lanceert eco-educatie



Om het potentieel van Human Resources (HR) en leercurriculum te vergroten, lanceerde de Papuan Taruna Boarding School (SATP) onder auspiciƫn van de Amungme and Kamoro Empowerment Foundation (YPMAK), die het partnerschapsfonds van PT Freeport Indonesia beheert, de 'SATP Eco-educatie'.

De lancering van dit programma was gecentreerd in de SATP-sporthal, op dinsdag (10/5/2022) werd de vice-president van Community Development van PT Freeport Indonesia, Nathan Kum, gekenmerkt door het verslaan van tifa.

De lancering van 'SATP Eco-Education' zelf omvat de lancering van het SATP Eko-Edukasi-logo, Eco-Enzym-producten, compost, plantentuinen voor malaria-vectorbestrijding en leermodules over eco-educatie.
 
Dit programma zelf biedt voordelen voor studenten om hun potentieel te ontwikkelen en gebruik te maken van bestaande faciliteiten in de schoolomgeving. Met andere woorden, studenten worden uitgenodigd om te leren en 'leren door te doen'.

Daarom hebben de studenten bij de lancering van het 'SATP Eco-Education'-programma geoefend met het maken van enzymen, het maken van compost en het tuinieren van malariabestrijdingsplanten. Evenals tentoonstellingen van producten die zijn gemaakt, zoals medicinale moppen, kaarsen, handzeep en andere.

Plaatsvervangend hoofd van de vertegenwoordiger van de Lokon Education Foundation (YPL) voor onderwijs en ontwikkeling, Oktavianus Vic Rori, zei dat YPL's uitgebreide beheer van SATP al in zijn derde jaar zit.
 
Hieruit volgt dat YPL zich blijft inzetten om de SATP te blijven aanmoedigen om een superieur, responsief, creatief en innovatief instituut te worden door waarheid, deugd en geloof te integreren om 2 grote stammen en 5 andere relatieve stammen te machtigen.

De inzet van YPL is vervat in het bestuur van “internaatmanagement” op basis van Papua-contextueel onderwijs.

"Vandaag drukken we deze toewijding uit in het op 'SATP Eco-Education' gebaseerde onderwijsproces door studenten te beschouwen als leeronderwerpen," zei hij.

BRON: https://seputarpapua.com/view/develop-kurikulum-pembelajaran-school-asrama-taruna-papua-laukan-eko-edukasi.html

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.