Breaking

Bank Papua: versoepeling van gemeenschapsactiviteiten om economische groei te stimuleren



PT Bank Pembangunan Daerah Papua of Bank Papua zei dat de voorwaarde om een endemische periode in te gaan die wordt gekenmerkt door de versoepeling van het gebruik van maskers, naar verwachting de economische groei op de aarde van Cendrawasih zal versnellen.

De zakendirecteur van Bank Papua, Sadar Sebayang, vertelde zondag in Jayapura aan Antara dat het economisch herstel geleidelijk zou kunnen verlopen door de gemeenschapsactiviteiten te versoepelen.
 
"Op basis van de resultaten van de evaluatie begint de regering nu over te gaan van een pandemie naar een endemisch COVID-19", zei hij.
 
Volgens Sadar zal de economie zich snel herstellen met de COVID-19-toestand die in heel Indonesië, met name Papoea, begint te verbeteren.
 
"Als financiële instelling verwelkomt Bank Papua de versoepeling van gemeenschapsactiviteiten, zodat het de mobilisatie van de gemeenschap kan optimaliseren, wat op zijn beurt de economie van de gemeenschap zal verbeteren", zei hij.

Volgens gegevens van Bank Indonesia groeide de Papoea-economie in het vierde kwartaal van 2021 met 17,16 procent (joj), hoger dan de nationale economische groei van 5,02 procent (joj).

Ook deze groei was hoger dan de groei in het derde kwartaal van 2021 die werd opgetekend op 14,89 procent (joj).
 
Hij legde uit dat als de situatie blijft verbeteren, mensen meer geld nodig zullen hebben voor hun dagelijkse behoeften.
 
"Uiteindelijk kunnen wij als bancaire financiële instelling nog meer optimale ondersteuning bieden door te versoepelen", zei hij.
 
De huidige situatie van economische groei in Papua zal verbeteren en het opnemen van krediet bij Bank Papua zal gevolgen hebben voor de toenemende kredietverlening door banken.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2907769/bank-papua-pelonggaran-activity-community-pacu-permbuh-economy

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.