Breaking

Anim Ha gebruikelijke leider ondersteunt de oprichting van een nieuwe provincie in Papua



De voorzitter van de Anim Ha custom in Merauke Regency, Mappi Regency, Boven Digoel Regency en Asmat Regency, Papua Province, Paskalis Imadawa ondersteunt de nieuwe autonome regio's (DOB) in Papua Province. Hij zei dat de reden voor het steunen van de vorming van de Zuid-Papoea-provincie de hoop was dat er gerechtigheid zou zijn in een rechtvaardige ontwikkeling.
 
Of het nu gaat om de ontwikkeling van infrastructuur, infrastructuur, maar ook de ontwikkeling van human resources. "Dus wij in Zuid-Papua lopen ver achter op die rond Jayapura en de bergen. Zelfs onze werknemers of ambtenaren zijn helemaal niet gepromoveerd naar het provinciaal niveau", legde hij uit in een persbericht in Merauke, in de provincie Papua, dinsdag (10/06/2019). 10). 5/2022).

Volgens Paskalis heeft de strijd om de vorming van Zuid-Papoea-Nieuw-Guinea te realiseren een lange weg afgelegd en zijn er geen woorden om te heroverwegen. Hij beweerde dat de meeste Papoea's zo snel mogelijk een nieuwe nieuwe autonome regio wilden stichten in de meest oostelijke provincie van Indonesië.

"In termen van human resources, met name onderwijs, degenen die speciale autonomie hebben, fondsen onderwijs, onderwijs in het buitenland heeft een doctoraatsprogramma van 1.000, dat werd aangekondigd door de gouverneur. Maar degenen die binnenkomen zijn kinderen uit de bergen, kinderen rond Jayapura en kinderen uit Sorong ', zei Paskalis.

Hij zei dat de ontwikkeling en verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in de zuidelijke regio van Papua in het geheel niet is geraakt. Paskalis wil dat DOB zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Hij trekt zich ook niets aan van de afwijzing door de mensen in de regio Midden-Papoea.

"Laat ze het afwijzen, maar wij doen het niet. Dus generaliseer niet dat hoge functionarissen van de Republiek Indonesië, Papoea's de nieuwe autonome regio's afwijzen. We steunen de nieuwe autonome regio's volledig voor een rechtvaardige ontwikkeling", zei Paskalis.

Volgens Paskalis kan met de aanwezigheid van een nieuwe provincie de ontwikkelingstaart beter verdeeld worden. "Zolang we geen provincie worden, door de geschiedenis heen, zullen zuidelijke Papua's nooit gouverneurs en voorzitters van de Papua DPR zijn. Let daar op."

BRON: https://www.republika.co.id/berita/rbndcm484/ketua-adat-anim-ha-support-pemunjukan-provinsi-baru-di-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.