Breaking

Wondama bereidt drie regelingen voor om extreme armoedebestrijding te versnellen



De regering van Teluk Wondama Regency in de provincie West Papua wil de vermindering van extreme armoede in de regio tegen 2023 versnellen door drie strategieën te implementeren.

Om het aantal arme mensen te verminderen, heeft de regering van Teluk Wondama, volgens gegevens van de Target for the Acceleration of the Elimination of Extreme Poverty (P3KE), maar liefst 2.339 mensen, een strategie om de uitgavenlast voor de arm zijn, het inkomen van mensen verhogen en het aantal armoedegebieden verminderen.

Hoofd van het regionale ontwikkelingsbureau van Teluk Wondama Amirudin in Wasior, zei maandag dat het verminderen van de uitgavenlast voor de armen onder meer werd bewerkstelligd door het verdelen van sociale bijstand en het verstrekken van vangstinfrastructuur voor vissers.

De toename van het inkomen van mensen, zei hij, werd gerealiseerd door het stimuleren en versterken van Village-Owned Enterprises (BUMD's), het ontwikkelen van kleine visserijbedrijven, het versterken van gemeenschappen door de ontwikkeling van strategische toeristische gebieden, en het inkopen van plantenzaden en veezaden voor boeren. en boeren.

Om het aantal armoedegebieden te verminderen, zal de districtsregering volgens hem toeristische bestemmingen ontwikkelen, 100 eenheden van speciale type 45-huizen bouwen en transportsubsidies verstrekken.

"We hebben deze drie beleidsmaatregelen sinds dit jaar geïmplementeerd en zullen volgend jaar doorgaan, natuurlijk zal er een evaluatie zijn van de mate van effectiviteit", zei Amirudin.

Hij benadrukte het belang van het opnieuw verzamelen van gegevens om nauwkeurige gegevens over de extreem armen te verkrijgen, inclusief hun namen, adressen en omstandigheden.

"Alles gebeurt op naam voor adres (op basis van naam en adres). Iemand wordt bijvoorbeeld als extreem arm gecategoriseerd omdat hij geen plek heeft om te wonen, vandaag bouwt de overheid een huis type 45", zei hij.

"Als hij extreem arm is omdat hij geen baan heeft, zal de regering dit jaar zowel kapitaal voor maïsplanten als bedrijfskapitaalsteun verstrekken. Dat is wat er moet gebeuren", zei Amirudin.

De regent van Teluk Wondama Hendrik Mambor herinnerde alle regionale apparaatorganisaties eraan om programma's en activiteiten te ontwerpen die de versnelling van extreme armoedebestrijding kunnen ondersteunen.

"We hebben allemaal één verbintenis om extreme armoede te verminderen. We kunnen het in ieder geval verminderen en ons doel in 2024 moet nul zijn", zei hij.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/22385/wondama-prepare-tiga-skema-percepat-penurunan-angka-kemiskinan-ekstrem

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.