Breaking

 Ministerie van Dorp: Uitbreiding van de provincie Papoea versnelt een rechtvaardige verdeling van ontwikkeling



Het Ministerie van Dorpen, Ontwikkeling van Achtergestelde Regio's en Transmigratie (Kemendes PDTT) is van mening dat de verdeling van de provincie Papua de verspreiding van ontwikkeling en vrede in Papua zal versnellen.

Mendes PDTT Abdul Halim Iskandar gelooft in een schriftelijke verklaring die dinsdag in Jakarta is ontvangen dat met de verdeling van de provincie de bevolking van Papoea welvarender zal zijn omdat ze de controle over overheidsdiensten kunnen verkorten.

Bovendien, voegde hij eraan toe, zouden regionale hoofden in elke regio zich meer kunnen richten op het verbeteren van het welzijn van mensen, zodat conflictoplossing en misverstanden gemakkelijker kunnen worden opgelost.

"Ja, hopelijk kan het gunstiger zijn. Problemen oplossen kan ook gemakkelijker zijn', zei hij toen hij een bezoek ontving van de waarnemend burgemeester van Jayapura, Frans Pekey. Hetzelfde wordt ook geloofd door Frans Pekey die zei dat de drie Nieuwe Autonome Regio's (DOB) van Papoea een uiting zijn van de aandacht van de regering voor Papoea. Ook bedankte hij het Ministry of Village PDTT voor de dorpsfondsen die waren uitgedeeld en de aanwezigheid van dorpsassistenten.

“Het is waar dat je nu kunt zien waar het zich bevindt, wie verantwoordelijk is. Bedankt, we hebben dorpsfondsen. Er is een metgezel," zei hij. Zoals bekend heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken drie nieuwe provincies in Papua geopend, namelijk Zuid-Papoea, de hoofdstad van Merauke, Centraal-Papoea, de hoofdstad van Nabire, en Papua Mountains, de hoofdstad van Jayawijaya. De basis voor de oprichting van de drie nieuwe provincies is wet nummer 14 van 2022 betreffende de oprichting van de provincie Zuid-Papoea, wet nummer 15 van 2022 betreffende de oprichting van de provincie Centraal-Papoea en wet nummer 16 van 2022 betreffende de vorming van de provincie Papoea-gebergte .

Met deze drie nieuwe provincies komt het totale aantal provincies in Indonesië op 37, waarvan er 36 dorpsfondsen ontvangen. Dit zal echter worden aangepast aan bestaande regelgeving en overheidsstructuren en -beleid.

BRON: https://timenya.online/2022/11/16/12855/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.