Breaking

 DPR keurt wet op de vorming van Zuidwest-Papoea goed, aantal provincies wordt 38



Het wetsontwerp (RUU) betreffende de oprichting van de provincie Zuidwest-Papoea is in wet omgezet. De ratificatie werd uitgevoerd tijdens de plenaire vergadering van de DPR in het parlementscomplex, Senayan, Jakarta, donderdag (17/11).

"Kan het wetsvoorstel inzake de oprichting van de provincie Zuidwest-Papoea worden goedgekeurd om in wet te worden omgezet?" vroeg de voorzitter van de DPR Puan Maharani als leider van de plenaire vergadering van de DPR aan de aanwezige raadsleden.
 
"Akkoord", antwoordden de aanwezige raadsleden.

Door de goedkeuring van het wetsvoorstel inzake de vorming van de provincie Zuidwest-Papoea zal het aantal provincies in Indonesië met één toenemen tot 38. De provincie Zuidwest-Papoea krijgt een hoofdstad in Sorong.

De provincie Zuidwest-Papoea omvat Sorong City, Sorong Regency, South Sorong Regency, Raja Ampat Regency, Tambrauw Regency en Mamberamo Regency.
 
Minister van Binnenlandse Zaken Tito Karnavian zei dat de regering de provincie Zuidwest-Papoea verdeelde omdat de menselijke ontwikkeling in het gebied nog steeds achterbleef.
 
"We hopen dat de vorming van de nieuwe provincie Zuidwest-Papoea de ontwikkeling zal versnellen, omdat we kunnen zien dat de menselijke ontwikkelingsindex inderdaad behoorlijk achterblijft en ook een zeer groot gebied en infrastructuur heeft die nog moet worden versneld", zei Tito. .

Eerder had de regering drie nieuwe autonome regio's (DOB's) in Papua ingesteld, namelijk de provincies Zuid-Papoea, Centraal-Papoea en Hoogland-Papoea.

De inauguratie werd symbolisch uitgevoerd door minister van Binnenlandse Zaken Tito Karnavian namens president Joko Widodo op het ministerie van Binnenlandse Zaken, Jakarta, vrijdag (11/11).

De DPR en de regering zijn het eens geworden over de verdeling van de drie nieuwe provincies in Papoea na de goedkeuring van drie wetten met betrekking tot de provincies Zuid-Papoea, Centraal-Papoea en Hoogland-Papoea eind juni 2022.

BRON: https://www.cnnindonesia.com/nasional/20221117111710-32-874963/dpr-sahkan-uu-pemformasian-papua-barat-daya-nomor-provinsi-jadi-38

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.