Breaking

Ministerie van Binnenlandse Zaken stelt concept minibegroting op voor 3 nieuwe provincies in Papua



Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Kemendagri) heeft een mini Regionaal Inkomsten- en Uitgavenbudget (APBD) opgesteld voor de uitvoering van het regeringsproces in de 3 nieuwe provincies als gevolg van de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) Papua tot december 2022.

Dit verklaarde de vice-minister van Binnenlandse Zaken (Wamendagri), John Wempi Wetipo, tijdens een bezoek aan Merauke Regency om de infrastructuurgereedheid te controleren van de kandidaten voor het Zuid-Papoea Governor's Office, afgelopen weekend.

Volgens hem wordt de mini-APBD ook gebruikt voor de inhuldiging en inhuldiging van de waarnemend gouverneurs van 3 nieuwe Papua-provincies en voor de voorbereiding van het APBD-ontwerp voor 2023. volgende 2023.

"Met het hoofdbudget voor 2023 zal het worden voorbereid voor de bouw van het definitieve gouverneurskantoor, het definitieve DPR-kantoor en het definitieve MRP-kantoor", zei John Wempi Wetipo. De resultaten van de bouw van het provinciegouverneursbureau, het bureau van de Provinciale DPR en de Papoea Volksvergadering (MRP) onder leiding van de waarnemend gouverneur zullen worden gebruikt door definitieve ambtenaren.

De waarnemend gouverneur wordt bij de uitvoering van zijn taken tijdens de overgangsperiode bijgestaan door 1.000 Staatsburgerlijke Apparaten (ASN) van ongeveer 22 van de eerste gevormde Regionale Apparatenorganisaties (OPD).

"In het begin zal er de vorming zijn van ongeveer 22 OPD's die de waarnemend gouverneur zullen bijstaan, zodat het proces van de overheidsdienst goed kan verlopen", legde hij uit.

"Zodat tijdens de definitieve gouverneursverkiezingen van 2024 de faciliteiten die door de waarnemend gouverneur zijn gebouwd, kunnen worden genoten door de definitieve gouverneur bij het besturen van de regering die is gericht op het welzijn van het Papoea-volk in de drie nieuwe provincies", voegde de vice-minister van Binnenlandse Zaken.

BRON: https://time.online/2022/08/01/9276/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.