Breaking

Veronica Koman provoceert opnieuw en noemt de uitbreiding van Papua een kolonialismeproject



De lange reis van plannen voor regionale uitbreiding in Papua is aan het licht gekomen. Precies op 30 juni 2022 heeft de regering het wetsvoorstel (RUU) voor het beleid voor de uitbreiding van nieuwe autonome regio's (DOB) in drie nieuwe provincies officieel geratificeerd. De staat Indonesië heeft nu officieel 3 provincies toegevoegd, in totaal 37 provincies.

Verschillende reacties werden verwelkomd en voorbereid door zowel de overheid als de mensen in Papua zelf. Qua wetgeving zal het kabinet in het verlengde van de ratificatie de financieringszaken opvolgen aan de regels voor de verkiezingen in 2024. Op het gebied van voorbereiding geeft de overheid ook garanties voor de vorming van Orang Asli Papua (OAP) die later in elk nieuw provinciaal gebied de ASN-posities gaat invullen. Daarnaast anticiperen de veiligheidsdiensten ook op de veiligheidssector door op verschillende punten personeel toe te voegen naar aanleiding van de ratificatie van het wetsvoorstel. De reactie van het Papoea-volk was ook te zien in verschillende activiteiten, zoals in Merauke, waar een gigantische rood-witte vlag over 76 meter werd uitgerold om de ratificatie van het regionale expansiebeleid te verwelkomen.

Aan de andere kant lijkt het verkennen van de virtuele wereld, die min of meer de bron en invloed is van de publieke opinie, in twee clusters te worden opgesplitst. Online media-aandacht en positieve reacties van het publiek over de ratificatie van het beleid voor de verdeling van de gebouwde provincie domineren de inhoud en problematiek. Hoewel het kleinschalig is, zijn er toch enkele negatieve sentimenten die ontstaan naar aanleiding van de bekrachtiging van de uitbreiding van nieuwe autonome regio's tot een provocatie van pogingen om het voortbestaan van bepaalde partijen in stand te houden. Een van de dingen die opvalt zijn de opmerkingen van Veronica Koman.

Veronica Koman's voetsporen met betrekking tot de Papua-kwestie

De verschijning van Veronica Koman, die zichzelf een Law and Human Rights activist en een advocaat voor de Papuan Student Alliance (AMP) noemt, heeft de afgelopen 3 jaar de aandacht van de media getrokken. Via een aantal van zijn tweets op Twitter op sociale media spreekt hij vaak luid over de kwestie Papoea en wordt hij zelfs achtervolgd door de politie voor het verspreiden van vals nieuws of bedrog. Het incident dat plaatsvond in september 2019 begon toen hij geacht werd Papoea-studenten in Surabaya, Oost-Java, te hebben uitgelokt via tweets op sociale media, zoals de kwestie van het schieten op een Papoea-slaapzaal tot de kwestie van de arrestatie van 43 Papoea-studenten. Veronica werd vervolgens beschuldigd van artikel 160 van de ITE-wet, wet nr. 1 van 1946 en wet nr. 40 van 2008. Ze werd twee keer door de politie gebeld, maar was afwezig bij het onderzoek omdat ze niet in Indonesië was. Veronica Koman werd later tot voortvluchtige verklaard.

Tijdens zijn ontsnapping deed hij op sociale media uitspraken dat hij zich het slachtoffer voelde van criminalisering en geïntimideerd door de overheid. Een daarvan was toen het ministerie van Financiën Veronica vroeg om het studiebeursgeld dat ze van het Education Fund Management Institute (LPDP) had ontvangen, maar liefst 773,87 miljoen Rp. terug te betalen. De LPDP bevestigde in haar verklaring dat zij het door Veronica Koman ontvangen beursgeld had teruggevorderd. De sanctie werd opgelegd omdat hij zijn verplichting om terug te keren en te werken in Indonesië niet nakwam.

Naast de hoax-kwestie, zou Veronica Koman ook een klacht hebben ingediend bij het Australische parlement met het verzoek om alle gewelddaden in Papoea te stoppen, inclusief het wachten op een ontmoeting tussen de Indonesische regering en pro-referendumgroepen in Papoea. Daarnaast benadrukte hij ook de aanwezigheid van het apparaat bij het omgaan met de escalatie van het conflict in Papua, dat toeneemt naarmate er in het tijdperk van president Jokowi steeds meer officieren worden ingezet.

Daar bleef het niet bij, in december 2020 werd Veronica Koman er ook van verdacht de partij te zijn die de Morning Star-vlag hees op het kantoor van het Indonesische consulaat-generaal in Melbourne, Australië.

Een provocateur genoemd door de oprichter van OPM

Op een keer verklaarde de oprichter van de Vrije Papua Organisatie (OPM) Nicholas Messet dat Veronica Koman absoluut niet het recht had om over Papoea-kwesties te praten. Hij is geen Papoea en niets meer dan een provocateur die altijd provoceert vanaf zijn vlucht in Australië. Ook Veronica Koman wordt door de Papoea-figuur, die tevens voormalig minister van Buitenlandse Zaken van de OPM is, beschouwd als winstbejag uit de chaos die zich heeft voorgedaan. Hij vroeg zich niet meer met Papoea-zaken te bemoeien.

Opnieuw provoceren Pemekaran bellen is Devide Et Impera

Aan de oproep van Veronica Koman van de oprichter van OPM lijkt geen gehoor te zijn gegeven. Kort na het besluit van de regering om de provinciale uitbreidingswet goed te keuren, schreef hij op sociale media twitter dat de verdeling van Papua een 'divide et impera'-tactiek was. Ik weet niet wat de mening van de vrouw is, ze is altijd onzeker geweest over al het beleid van de centrale overheid ten aanzien van de ontwikkeling en vooruitgang van Papua.

Letterlijk kan verdeel et impera worden geïnterpreteerd als 'breek en heers'. Deze strategie werd gepopulariseerd door Julius Cesar in zijn pogingen om het Romeinse rijk op te bouwen door verdeeldheid te veroorzaken in een gebied zodat het gemakkelijk te controleren was. Deze voorwaarde wijkt sterk af van het expansiebeleid in Papua dat vanwege de te grote oppervlakte is gebaseerd op de beperkingen en beperkingen van een aantal zaken, zoals faciliteiten, infrastructuur en human resources. De verdeling van de provincie is ook bedoeld om Papoea Orang Asli (OAP) in staat te stellen hun grondgebied sociologisch en lokale wijsheid te ontwikkelen op basis van de bepalingen van wetten en overheidsvoorschriften.

Enthousiasme van Papoea-bevolking en leiders die de uitbreiding van de provincie verwelkomen

Als bevestiging dat de verklaring van Veronica Koman volledig ongeldig is en de mensen van Papua niet overkomt, verwelkomden een aantal figuren en het publiek de ratificatie van de deling van Papua enthousiast en hoopvol.

De regent van Puncak, Willem Wandik, verklaarde dat hij als vertegenwoordiger van de Papoea's president Joko Widodo en Commissie II van de DPR zou willen bedanken. De overheid heeft een groot hart zodat zij de verdeling van de provincie in Papua geeft. De ratificatie van de drie nieuwe provincies in Papua kan welvaart brengen aan de mensen, waar gebieden die vrij ver achter liggen, onderontwikkeld zijn, met de uitbreiding van provincies één overheidscontrole kunnen creëren.

Ondertussen verklaarde het hoofd van de Papoea Indigenous Peoples Institution (LMA), Lenis Kogoya, dat de Papoea LMA de nieuwe autonome regio's van Papua Provincie ondersteunt, namelijk Zuid Papua Provincie, Centraal Papua Provincie, en Centraal Bergen Papua Provincie. De verdeling van provincies is iets waar de mensen in deze gebieden al lang naar verlangen. LMA heeft een strategische rol om toezicht te houden op alle overheidsprogramma's die in een aantal wetten zijn geregeld. Daarom zal LMA altijd voorop lopen om ervoor te zorgen dat het ontwikkelingsproces geschikt is en beantwoordt aan de behoeften van de gemeenschap.

Van de kant van de regering verklaarde hij, via de minister van Binnenlandse Zaken, Tito Karnavian, dat de deling van Papua belangrijk was als een poging om de economie van de aarde van Cenderawasih te bevorderen. Alle processen, inclusief de ambities van de gemeenschap met betrekking tot het uitbreidingsbeleidsplan, zijn goedgekeurd. De verdeling van de provincie zal naar verwachting door alle partijen worden geaccepteerd voor de voortgang van de ontwikkeling van Papua.

BRON: https://time.online/8078-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.