Breaking

Kapolda geeft toe dat de KKB-verstoring in Papua toeneemt



De inspecteur-generaal van de politie van Papoea, Mathius Fakhiri, gaf toe dat de intimidatie door gewapende criminele groepen (KKB) tijdens het eerste semester was toegenomen. Hij vergeleek zijn stijging met dezelfde periode in 2021.
 
Tijdens het eerste semester van 2022 werden 44 gevallen van KKB-stoornissen geregistreerd. Namelijk in de vorm van schieten, schietcontact, vervolging, verbranding en inbeslagname van vuurwapens. Ondertussen werden in het eerste semester van 2021 33 gevallen geregistreerd, zei inspecteur-generaal Pol Fakhiri in een reflectie van één semester in Jayapura, donderdag (30/6/2022).
 
Toegegeven, van de 44 gevallen van veiligheidsverstoringen veroorzaakt door KKB, kwamen de meeste voor in Puncak Regency, namelijk 20 gevallen, Bintang Mountains en Nduga met elk vijf gevallen. De districten Yahukimo en Intan Jaya hadden elk drie gevallen, terwijl de districten Puncak Jaya, Mimika, Paniai, Nabire, Jayawijaya en Deiyai elk één geval hadden.

De slachtoffers zijn geregistreerd als 12 burgers, zeven leden van de TNI en een lid van de Nationale Politie, evenals vier KKB-leden. De Regiopolitie heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat leden die in kwetsbare gebieden werken altijd waakzaam en niet onzorgvuldig zijn, evenals burgers. Vooral degenen die als motortaxichauffeur werken, omdat velen van hen het slachtoffer zijn.

"Wees altijd alert en laat je niet snel provoceren omdat het leven op het spel staat", zei inspecteur-generaal Pol Fakhiri.

BRON: https://www.republika.co.id/berita/reakxu328/kapolda-akui-angguan-kkb-di-papua-meningkat

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.