Breaking

Wondama Distan bereidt 200 ha voor voor het planten van maïs en groenten



Het ministerie van Landbouw en Voedselvoorziening van Teluk Wondama Regency, West Papua bereidt nu een gebied van 180 hectare voor voor de ontwikkeling van maïsplanten plus 20 hectare voor de ontwikkeling van groenten.

Hoofd van Wondama Bay Distan, Korneles Paduai in Isei, zei vrijdag dat de ontwikkeling van maïs en groenten een regionaal vlaggenschipprogramma is in de landbouwsector met als doel de gezinseconomie te verbeteren in de context van het verlichten van extreme armoede in Wondama.

Bij dit programma zijn 800 boerenfamilies betrokken, verspreid over 13 districten (subdistricten) in Wondama Bay, met een minimale oppervlakte van 45 x 50 vierkante meter.

Voor de eerste fase wordt verwacht dat elke hectare ten minste 2 ton droge maïs kan produceren, zodat het algemene doel is om ten minste 150 ton droge maïs te kunnen produceren.

"Het doel bestrijkt slechts vier potentiële gebieden, namelijk de districten Teluk Duairi, Wasior, Rasiei en Nikiwar, aangezien de vier districten het grootste aantal boeren hebben en de grootste landbedekking 75 hectare bereikt. Ondertussen zijn andere gebieden gegroepeerd als ondersteunende gebieden omdat de landoppervlak en het aantal betrokken boeren is beperkt", legt Cornelis uit.

Momenteel varieert de prijs van droge maïs in Wondama van Rp 5.000 tot Rp. 8.000.
 
Teluk Wondama Regent Hendrik Mambor met een aantal functionarissen van Pemkab Wondama Bay tijdens de verklaring van het planten van maïs in Niab Village, Roon District begin mei. ANTARA/HO-Zack Tonu B/am.
 
"We nemen gewoon de laagste prijsbenchmark, namelijk IDR 5.000 per kilo, wat betekent dat het verkregen inkomen 752 miljoen IDR bereikt. Als het gemiddelde inkomen per gezin IDR 10 miljoen is (2 ton per ha x IDR 5.000). Dat is het laagste, hopelijk kan het meer zijn dan dat", aldus Korneles.

De Wondama Distan gaat nu door met het distribueren van maïs- en groentezaden aan boeren. Geschat wordt dat de eerste maïsoogst eind september zal plaatsvinden, aangezien er niet gelijktijdig geplant wordt.
De regent van Hendrik Mambor voerde begin mei het vlaggenschipprogramma in de agrarische sector uit in Niab Village, Roon District.

Volgens hem wordt de maïsproductie van de boeren in Wondama later ondergebracht bij de Disperindagkop.

"Er is al een budget van de APBD om boerenmais in te kopen. Dat is alleen voor het eerste jaar. Zoek dan andere markten. Dus de productie van dit jaar zal de komende jaren (de markt) bepalen", aldus Korneles.

Regent Hendrik Mambor zei enige tijd geleden tijdens de lancering van het vlaggenschipprogramma in de landbouwsector in Kampung Niab dat de ontwikkeling van maïs door boeren in alle dorpen te betrekken onderdeel was van de inspanningen om de economie te herstellen van de gemeenschap die was getroffen door de COVID- 19 pandemie.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2957945/distan-wondama-prepare-200-ha-untuk-tanam-jaagung-dan-sayur

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.