Breaking

Toegang voor burgers is gemakkelijker en sneller Papoea Jeugdalliantie veroordeelt groepen die DOB afwijzen



De Papoea Jeugdalliantie veroordeelt met klem de weigering om in Papua een Nieuwe Autonome Regio (DOB) op te richten die is aangesloten bij een organisatie die tegen de Pancasila-ideologie is, en kiest ervoor om haar pro-expansie Papua te uiten. Dit werd overgebracht door de voorzitter van de Papoea Jeugdalliantie in Jayapura City, Ali Kabiay, in reactie op de afwijzing van het plan van de centrale regering om de Nieuwe Autonome Regio (DOB) Papua en Speciale Autonomie (Otsus) Volume II uit te breiden.

"Wij Papoea Jeugdalliantie zijn overeengekomen in een coördinatievergadering om gezamenlijk onze ambities kenbaar te maken aan de DPRP, ter ondersteuning van de uitbreiding van Papua," legde Ali uit. Ali zei dat de Papoea-Jeugdalliantie is opgericht uit bezorgdheid voor de oprechte stemmen van de mensen die ervoor kozen om de uitbreiding volledig te steunen. Volgens hem is het door de uitbreiding van Papua dat de toegang voor bewoners gemakkelijker en sneller te bereiken is, aangezien de provincie Papua geografisch gezien erg breed is en bestaat uit bergen en stranden.

"Door de uitbreiding kan de toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, economie en andere gemakkelijker, sneller en dichter bij de gemeenschap worden", zei hij. Daarom is pemekaran de beste manier om de vervulling van de basisrechten van de mensen in Papua snel te realiseren. Ali hoopt ook dat de DPRP deze ambities kan horen en snel een beslissing kan nemen. Omdat het plan van de regering het beste is voor de mensen in het land Papua. "We zijn van mening dat onze ambities volledig kunnen worden gehoord, en dit is een bevestiging aan de externe gemeenschap, dat niet weinig Papoea's pemekaran steunen", besloot hij. De leden van de Papoea Jeugdalliantie bestaan uit traditionele leiders, vertegenwoordigers van inheemse gebieden, Papoea-jongeren tot religieuze leiders, die zich zorgen maken over de situatie. De lachende man hoopt dat de Papoea Jeugdalliantie een forum kan worden voor het uiten van aspiraties om de uitbreiding van Papua te ondersteunen. "We willen ook verschijnen en ons uitspreken, zodat het publiek weet dat er Papoea's zijn die de uitbreiding steunen", zei hij.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.