Breaking

Regering zorgt voor nieuwe territoriale uitbreiding voor vooruitgang in Papoea



Het kabinet zorgt ervoor dat de uitbreiding van de Papua-regio naar een aantal nieuwe autonome regio's (DOB) tot doel heeft het realiseren van een sprong van vooruitgang en welvaart in Cenderawasih Earth te stimuleren.

Plaatsvervangend V van het presidentiële stafbureau, Jaleswari Pramodhawardani, legde uit dat inspanningen om het bereiken van welvaart in Papua aan te moedigen via de nieuwe autonome regio's een mandaat zijn om de speciale autonomiewet te wijzigen door middel van wet nummer 2 van 2021.

"(Wijziging van de speciale autonomiewet) is een vorm van nationale begrotingspolitiek die zich inzet voor de versnelling van de welvaartsontwikkeling in Papua", zei Dani, zijn bijnaam in een discussie op het Merdeka Forum uitgezonden op Youtube FMB9, maandag (27 /6).
 
Vanuit een kwantitatief oogpunt, legde Dani uit, was er een toename van de speciale fondsen voor speciale autonomie van de vorige 2 procent tot 2,25 procent van het nationale algemene toewijzingsfonds. Om nog maar te zwijgen van een toename van de fondsen voor infrastructuuroverdracht en andere fondsen voor het delen van inkomsten.

"Vanuit kwalitatief oogpunt wordt het gebruik van speciale autonomiefondsen specifiek bepaald door het minimale percentage van het gebruik ervan in strategische aspecten die welzijnsontwikkeling stimuleren", legt hij uit.
 
De wet zal prioriteit geven aan het verbeteren van het welzijn van inheemse Papoea's, het versterken van traditionele instellingen, uitgaven aan onderwijs en uitgaven aan gezondheid.

"Dit zorgt ervoor dat de toewijzing van cruciale sectoren in de welzijnsontwikkeling is gegarandeerd en niet in het gedrang kan komen", zegt Dani.

Dani benadrukte ook het principe van verantwoordelijkheid voor het gebruik van speciale autonomiefondsen. Het gebruik van fondsen wordt gereguleerd om te worden gebruikt door prioriteit te geven aan het principe van gelaagd financieel beheer.

Het management, zei Dani, wordt gecoördineerd door ministeries/agentschappen, niet-ministerialen, lokale overheden, DPRD, BPK en universiteiten.

"Voorkomen van misbruik van het budget door de invoering van gelaagd toezicht en het betrekken van veel stakeholders", aldus Dani.

In wezen, zei Dani, is de ontwikkeling van Papua door regionale expansie nauw verbonden met de ontwikkelingsdoctrine van president Jokowi: ontwikkeling gericht op Indonesië.

"Deze doctrine staat bekend als bouwen vanuit de buitenwijken in gebieden die ver van de hoofdstad van het land liggen en waarvan de omstandigheden achterblijven in ontwikkeling, speciale aandacht krijgen van de president", benadrukte hij.

Zet Papoea-zonen en -dochters niet in de marge

In dezelfde discussie oordeelde Papua Local Political Observer Frans Maniagasi historisch dat de ontwikkeling van het Papua-gebied niet nieuw was. Dit is gedaan door de vorige regering.

Hij benadrukte ook dat de verdeling van het territorium in Papua geen gevolgen mag hebben voor de marginalisering van de Papoea-inboorlingen.

"Onze uitdaging voor de toekomst is hoe we de ontwikkeling naar welvaart kunnen versnellen, en niet om de lokale bevolking uit te sluiten", aldus Frans.

Ondertussen gaf het hoofd van de Papua Community Institution (LMA), Lenis Kogoya, toe dat de kwestie van de verdeling van Papua inderdaad voor- en nadelen heeft. Dit kan echter worden aangepakt met een massale aanpak en socialisatie door de overheid.

"Dus we bieden alleen een gevoel van vrede aan de gemeenschap, zodat we zeker toezicht zullen houden op elk regeringsprogramma", zei hij.

Gebruikelijke instellingen hebben volgens de speciale autonomiewet de verplichting om toezicht te houden op programma's van de centrale en regionale overheid in overeenstemming met onze gebruikelijke instellingen.

"Of we het nu leuk vinden of niet, we zullen het besluit van de regering volgen", zei hij.

BRON: https://www.cnnindonesia.com/nasional/20220627170053-25-814122/government-pastikan-pemekaran-territory-baru-tangan-kemajuan-di-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.