Breaking

Mislukt door demonstratie-acties, tegenstanders van DOB gebruiken separatistische groepen om DOB-supporters te bedreigen




Tegenstanders van het beleid van de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) in Papua om de publieke opinie te beïnvloeden om de veiligheidsstabiliteit in de Papua-regio te verstoren, doen nog steeds een aantal pogingen. Het is geregistreerd dat meer dan vier keer de manoeuvres om de DOB te verwerpen zijn uitgevoerd door middel van demonstraties waarbij de gemeenschap en studenten betrokken waren. Tot slot vond de actie plaats in Jayapura City, Jayapura Regency, Mimika, Jayawijaya en Merauke op 3 en 4 juni 2022. Ontevreden over de door de veiligheidsdiensten geanticipeerde methode van op straat komen en altijd tot ontbinding leidden, worden nu andere pogingen ondernomen door degenen die zich verzetten tegen de nieuwe autonome regio's door separatistische groeperingen van Papoea erbij te betrekken. Deze betrokkenheid heeft duidelijk een missie, maar deze elementen realiseren zich niet dat het spelen met vuur is, het wordt in de toekomst gevaarlijk voor zichzelf.

De betrokkenheid van separatistische Papoea-groepen om DOB-aanhangers te bedreigen

Een waarschuwing kwam van degenen die de Papua Separatist and Terrorist Group (KSTP) of de Armed Criminal Group (KKB) belden en die dreigden iedereen dood te schieten die de uitbreiding van de Papua-regio en Special Autonomy (Otsus) Volume II steunde.

Deze verklaring kwam van de woordvoerder van de West Papua National Liberation Army – Free Papua Organization (TPNPB-OPM), Sebby Sambom, dat zijn partij was gebaseerd op de aspiraties van het Papoea-volk dat het plan met betrekking tot Otsus en de uitbreiding ten stelligste afwees. Er werd uitdrukkelijk gezegd dat zijn troepen iedereen in Papua zouden achtervolgen die het plan van de centrale regering steunde. Twee mensen die het doelwit zijn van achtervolging zijn de speciale staf van de president voor Papua, Lenis Kogoya en de regent van Intan Jaya, Befa Yigibalom.

Eerder stelde de Lapago-regio TPNPB, onder leiding van Okiman Purom Wenda, in zijn verklaring ook dat zijn partij klaar was om dode acteurs neer te schieten voor de uitbreiding van DOB en Otsus volume II in Papua. Hij zei ook dat het grootste deel van de gemeenschap Otsus en nieuwe autonome regio's afwees, maar dat er nog steeds een divisieteam was dat erop aandrong om voor alles te zorgen. Als dit wordt gedwongen, zal het TPNPB-leger van Lapago Region de elites doodschieten.

Uit een aantal gedane uitspraken moeten we opmaken dat dit een kettingboodschap is die door bepaalde partijen is bevolen om de aanhangers van de nieuwe autonome regio's, met name de centrale regering, te bluffen en tegelijkertijd wraak te nemen op de manoeuvres van eerdere demonstraties die werden geacht het publiek niet te beïnvloeden.

Opgemerkt moet worden dat de separatistische groepering van Papoea's zich alleen heeft gericht op pogingen om zich los te maken van de Indonesische staat. Een aantal partijen politiseerde vervolgens hun bestaan, waaronder de kwestie van de afwijzing van nieuwe autonome regio's en speciale autonomie.

Hetzelfde doet denken aan het motief dat een paar maanden geleden door Saul Y Bomay werd gedaan. Hij is iemand die ook beweert de woordvoerder van de TPNPB-OPM te zijn. Bij zijn actie gebruikte hij Sebby Sambom om de regenten die het DOB-beleid zouden gaan voeren te bedreigen met doodsbedreigingen. Saul Y Bomay is zich ervan bewust dat hij met zijn gezag en anciënniteit in de separatistische groeperingen van Papoea's in staat is om de meeste van zijn leden te beïnvloeden, die misschien niet een hogere kennis hebben dan hij en een militante houding hebben bij alle activiteiten of acties die in strijd zijn met de regering beleid of beledigend voor de onafhankelijkheid. In hun gedachten zal Papoea, als ze Indonesië verlaten, misschien verder gevorderd zijn dan voorheen, maar in werkelijkheid is dit niet het geval. Oost-Timor is het levende bewijs. Dit wordt nu ook gedaan door gewetenloze separatistische groeperingen via de kwestie van het afwijzen van het nieuwe autonome regiobeleid. Een oude manier die wordt herhaald om een bluf te presenteren die het patroon daadwerkelijk heeft gelezen.

Praktische politiek Timothy Murib gebruikt MRP om DOB af te wijzen

Naast de dreiging waarbij separatistische groeperingen betrokken zijn, moeten we ook een beetje kijken naar de politieke omstandigheden in Papua die verband houden met de meningsoorlog over de kwestie van de afwijzing van het nieuwe beleid voor de uitbreiding van de autonome regio.

De Papoea Volksraad (MRP) onder leiding van Timotius Murib heeft lukraak een Special Autonomy-rechtszaak aangespannen via het Grondwettelijk Hof. Dit is door een aantal partijen in twijfel getrokken met betrekking tot de rechtspositie van de MRP, die eigenlijk niet het recht heeft om de grondwettigheid van een wet aan te vragen. Daar was hij niet tevreden mee en de MRP, die meestal door Timothy Murib werd verzorgd, was ooit van plan een werkvergadering te houden waarbij de Forkopimda Papua betrokken was. Het evenement was niets anders dan een poging om steun te zoeken voor de afwijzing van het Otsus- en DOB-beleid. Deze activiteit is ook een vorm van praktische politiek voor een culturele instelling die is geboren uit een biologische moeder die de speciale autonomiewet wordt genoemd. Hoewel het evenement uiteindelijk werd afgelast, was het gevolg van het gedrag van het ongehoorzame kind onder leiding van Timothy Murib de schorsing van de instelling vanwege een aantal manoeuvres waarbij gebruik werd gemaakt van representatieve instellingen van het Papoea-volk. Timotius Murib en zijn rijtuig worden langzaam maar zeker door het Papoea-volk erkend als degenen die geneigd zijn het Otsus- en DOB-beleid af te wijzen.

Als het gaat om de opkomst van bedreigingen waarbij separatistische groeperingen betrokken zijn, dan moeten we ook wantrouwend staan tegenover mogelijke manoeuvres die worden uitgevoerd door tegenstanders van het Otsus- en DOB-beleid, waaronder Timothy Murib.

Voortdurende en onverschrokken steun voor de uitbreiding van nieuwe autonome regio's

Niet bang voor een aantal herhaalde dreigementen van separatistische groeperingen uit Papoea's tegen aanhangers van het nieuwe expansiebeleid voor de autonome regio. Een aantal partijen blijft de uitvoering van het rijksbeleid nadrukkelijk steunen om de ontwikkeling in Papua te versnellen.

Tientallen demonstranten die lid zijn van het Papoea Student Solidarity Forum en Youth Care for Development in Papua kwamen op dinsdag 7 juni 2022 bijeen in het Horse Statue-gebied, Centraal Jakarta. In hun actie eisten de massa's de centrale regering en het Indonesische Huis van Afgevaardigden om het Wetsontwerp onmiddellijk te ratificeren.(RUU) DOB Papoea. De coördinator van de actie, Charles Kosay, zei dat de uitbreiding in Papua direct doorgevoerd moet worden omdat het de ontwikkeling en welvaart in Papua kan vergroten. Nieuwe autonome regio's kunnen een rechtvaardige ontwikkeling in Papua worden.

Met deze ontwikkeling kan het de toegang tot transport vergemakkelijken. Daarnaast kunnen nieuwe autonome regio's ook de tot nu toe bestaande regionale overheidsbureaucratie verkorten. Dit komt omdat mensen die in afgelegen gebieden wonen, het moeilijk vinden om overheidsgebouwen te bereiken.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.