Breaking

Jayapura City Government zegt dat de economie begint te verbeteren na de COVID-19-pandemie



Het stadsbestuur van Jayapura, provincie Papua, zei dat de economie in de regio soepel begon te lopen en te verbeteren nadat de COVID-19-pandemie begon te vertragen.

De waarnemend regionaal secretaris (Sekda) van Jayapura City, Robby Kepas Awi, in Jayapura, zei maandag dat dit een enorme impact had op de Regional Original Revenue (PAD) in de stad 'Port Numbay', waar het elke maand de doelwit.

"Dus we hopen dat dit zo zal blijven, zodat de economie in Jayapura City blijft groeien", aldus Robby Kepas Awi.

Volgens Robby is de huidige situatie zeer nuttig voor micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MSME's) in Jayapura City om in de economische behoeften van het gezin te voorzien.

"Bovendien kunnen de Regional Apparatus Organizations (OPD) van de Jayapura City Government goed werken met een soepele economie", zei hij.

Zo hoopt zijn partij dat er geen ongeregeldheden meer zullen zijn die de economie in Jayapura City kunnen aantasten, zoals tijdens de COVID-19-pandemie.

"Zodat de activiteiten van zakelijke actoren soepel kunnen verlopen en de PAD van Jayapura City in de toekomst automatisch zal verhogen", zei hij opnieuw.

Hij voegde eraan toe dat zijn partij alle mkmo's in de hoofdstad van de provincie Papua uitnodigde om van de huidige situatie te profiteren om de gezinseconomie te laten groeien.

Eerder zei PT Bank Pembangunan Daerah Papua of Bank Papua dat de voorwaarde om een endemische periode in te gaan die wordt gekenmerkt door de versoepeling van het gebruik van maskers, naar verwachting de economische groei op de aarde van Cendrawasih zou versnellen.

De Business Director van Bank Papua, Sadar Sebayang, vertelde zondag aan Antara in Jayapura dat het economisch herstel geleidelijk zou kunnen verlopen door de gemeenschapsactiviteiten te versoepelen.
 
Volgens Sadar zal de economie zich snel herstellen met de COVID-19-toestand die in heel Indonesië, met name Papoea, begint te verbeteren.

Op basis van gegevens van Bank Indonesia groeide de Papoea-economie in het vierde kwartaal van 2021 met 17,16 procent (joj), hoger dan de nationale economische groei van 5,02 procent joj.

Ook deze groei was hoger dan de groei in het derde kwartaal van 2021 die werd opgetekend op 14,89 procent (joj).

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/686361/pemkot-jayapura-sebut-perekonomian-mulai-membaik-pascapandemi-covid-19

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.