Breaking

Geval van vermeende corruptie in Mamtem, DAW Saireri: we ondersteunen de prestaties van KPK



De Corruption Eradication Commission (KPK) heeft opnieuw steun gekregen van inheemse Papoea's om gevallen van vermeende omkoping en bevrediging binnen de centrale regering van het Mamberamo-district te onderzoeken.

Deze keer kwam de steun van traditionele gemeenschapsleiders uit de Saireri-regio, een deel van de vijf traditionele territoria in Papua
 
"We steunen en waarderen de prestaties van de KPK voor de vermeende corruptiezaak in Central Mamberamo. We vragen dat dit onderzoek eerlijk en transparant wordt uitgevoerd", zei Saireri Regional Customary Council (DAW) voorzitter Sopater Ayomi in een korte video die door deze dagblad werd verkregen, maandag (13/6/2022).

Het is bekend dat het Saireri-gebruiksgebied vijf districten beslaat; Yapen, Biak, Supiori, Waropen en Nabire-eilanden.

Sopater deed een beroep op de inheemse bevolking van de regio Saireri om niet betrokken te raken bij verschillende provocerende kwesties met betrekking tot beschuldigingen van corruptie in Centraal Mamberamo.

"Inheemse bevolkingsgroepen in het Saireri-gebied moeten alle juridische procedures respecteren die momenteel in Centraal Mamberamo lopen en moeten de juridische procedure ondersteunen", drong hij aan.

Eerder voerde de Corruption Eradication Commission (KPK) huiszoekingen uit op drie locaties in Papua in verband met beschuldigingen van omkoping en bevrediging waarbij een aantal partijen binnen de centrale regering van Mamberamo Regency betrokken waren.

KPK-onderzoekers vonden gegevens over geldstromen toen ze donderdag (9/6/2022) een woning in Wamena, Jaya Wijaya Regency, doorzochten.

De zoektocht had betrekking op de uitvoering van verschillende projecten van de centrale Mamberamo Regency-regering.

"De beoogde locatie is de woning van de partij die verband houdt met deze zaak", zei waarnemend KPK-woordvoerder Ali Fikri in een persbericht, vrijdag (10/6/2022).

"Het onderzoeksteam heeft verschillende projectdocumenten en verslagen gevonden en beveiligd van de stroom van een geldsom die naar verluidt naar partijen in verband met deze zaak zou vloeien", zei hij.

Op basis van de bevindingen van dit bewijs, zei Ali, zal het onderzoeksteam analyses en inbeslagnames uitvoeren om het dossier voor de omkopings- en bevredigingszaak te voltooien.

BRON: https://www.pasificpos.com/case-dugaan-korupsi-di-mamtem-daw-saireri-kami-support-kinerja-kpk/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.